Asuntolainat: yksityishenkilöiden mahdollisuus ostaa unelmatalonsa

Asunnon ostaminen voi olla jännittävää ja pelottavaa. Se on suurin koskaan tekemäsi ostos, ja haluat nauttia kodistasi, mutta et ehkä tiedä kuinka aloittaa. Saatavilla on asuntolainoja, joiden avulla voit hankkia unelmakodin, jonka olet aina halunnut.

Kiinteäkorkoinen asuntolaina

Jos olet ostamassa ensimmäistä kotiasi, saatat olla hämmentynyt erityyppisten asuntolainojen edessä. Sinun on päätettävä, voitko maksaa asuntolainasi pois nopeammin vai haluatko venyttää sitä pidemmälle ajanjaksolle. Voit saada kiinteäkorkoisen asuntolainan, joka lukitsee tietyn koron asuntolainasi pituudelle, olipa se sitten 15, 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Tämäntyyppisellä lainalla korkosi ei koskaan nouse, mikä kuulostaa hyvältä. Ainoa haittapuoli on, että jos korko laskee laina-ajan kuluessa, maksat silti saman korkeamman koron.

Säädettävä korkoinen asuntolaina

Säädettäväkorkoisella asuntolainalla korkotaso voi nousta lainasi keston ajan. Sinua ei lukita tiettyyn korkoon, ja tämäntyyppinen laina voi olla ongelma, jos pystyt maksamaan tietyn koron ja kohtaat sitten korkeamman koron. Säädettäväkorkoisella asuntolainalla on aikaraja, kuten 3/1. Tämä tarkoittaa, että korkotasosi pysyy samana 3 vuotta, mutta tämän ajanjakson jälkeen se voi muuttua.

Ilmapallon asuntolaina

Ilmapallolaina on lyhytaikainen laina, esimerkiksi 5 vuotta. Tämäntyyppisessä lainassa saldo on maksettava kokonaisuudessaan laina-ajan lopussa, mikä voi hyvinkin tarkoittaa toisentyyppisen lainan ottamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *