Täysivakuutus

Täysivakuutus

Mikä on täyden kattavuuden sisältävä autovakuutus?

Kun välittäjät, lainanantajat ja vakuutuksenantajat puhuvat täyden kattavuuden autovakuutuksista, he tarkoittavat yleensä sekä vastuu- että fyysisten vahinkojen kattavuutta (eli kokonaisvaltaista ja törmäysvakuutusta). Ei ole kuitenkaan yksimielisyyttä siitä, mitä “täysi kattavuus autovakuutus” tarkoittaa. Älä mene lankaan: mikään vakuutuksenantaja ei voi tarjota vakuutusta, joka kattaa sinut kaikissa skenaarioissa.

Mitä kattava autovakuutus tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Kun lainaat tai liisaat ajoneuvoa, lainanantajasi voi käyttää termiä “täysi kattavuus”, mutta tämä tarkoittaa vain sitä, että he tarvitsevat kattavan ja törmäysvakuutuksen sekä kaiken muun valtiosi vaatiman. Lähes kaikissa osavaltioissa vastuuvakuutus on pakollinen, vaikka kattava ja törmäys (fyysisten vahinkojen kattaminen) ovat valinnaisia.

Sen sijaan, että kysyisit, kattaako ajoneuvoni vakuutukseni täysimääräisenä?” Tarkista asiamieheltäsi tai vakuutusyhtiöltäsi, onko sinulla asianmukainen vakuutus. Vakuutusyhtiösi kaiken suojan maksaminen voi olla rahan haaskausta. Vaikka lainanantajasi saattaa kuitenkin pitää valtion -Vähimmäisvastuu riittää, se ei välttämättä riitä suojaamaan sinua ja muita vakuutuksellasi olevia kuljettajia.Vakuutuksesi tulee olla räätälöity sinulle, perheellesi ja autollesi.

Vastuuvakuutus vs. täysvakuutus

Vain vastuun kattaminen ajoneuvovakuutuksissasi tarkoittaa, että olet suojattu jollekin toiselle aiheuttamilta vahingoilta tai loukkaantumilta tiettyihin rajoituksiin asti. Pelkkä vastuuvakuutus ei kata autovaurioita. Suojataksesi autosi fyysisiltä vaurioilta sinun on ostettava kattavat ja törmäysturvat. Monet lainanantajat, välittäjät ja ajoneuvoliikkeet määrittelevät “täyden kattavuuden” autovakuutuksen vastuuna sekä kattavana ja törmäysturvana.

Pitäisikö minun sisällyttää valinnaiset suojat?

Vaikka lainanantajasi ei vaatisi vakuutusturvaa, uusi auto on välttämätön investointi, joka tulee turvata. Kattavalla ja törmäysturvalla korvataan autovahingot, jotka ovat aiheutuneet onnettomuuksista ja tapahtumista, jotka eivät ole sinun hallinnassasi.

Jos ajoneuvosi arvo on todella alhainen (alle 2 000 dollaria), fyysisten vahinkojen (eli kokonaisvaltaisen ja törmäysvahingon) kattaminen ei välttämättä ole järkevää. Jos valitset vain vastuuvakuutuksen, varmista, että sinulla on varaa ostaa uusi auto omalla rahallasi, jos se on täysi ja vakuuttamaton.

Lisäturva, kuten tiepalvelu tai vuokra-auton korvaus, on yleensä erittäin edullinen ja voidaan lisätä helposti suojaamaan sinua.

Paljonko täysivakuutus maksaa?

Fyysisten vahinkosuojausten ja muiden lisävakuutusten lisääminen nostaa vakuutuksen kustannuksia vain vastuuvakuutuksen yläpuolelle. Lisämaksun määrä riippuu useista eri kriteereistä, mukaan lukien vakuutetun auton vuosi, merkki ja malli sekä valitsemasi omavastuu (kokonais- ja törmäyssuojan hinta laskee, jos valitset korkeamman omavastuun) . Vakuutus kattaa ajoneuvosi kokonaisvahingonkin jälkeen, joten sillä on kohtuulliset kulut, jotka ovat yleensä sen arvoisia.