Barong Tagalog

Barong Tagalogista Huolehtiminen

Barong Tagalog Pesu

Pinasta tai jusista valmistettu Barong Tagalog vaatii käsinpesua, sillä herkät kuidut ja kirjonta saattavat purkaa pesukoneessa. Se tulee tehdä erityisen huolellisesti. Kemiallinen pesu ja konepesu vahingoittavat jusi- ja piña-kangasta. Noudata seuraavia ohjeita pinan ja vain kankaiden pesussa.

Käsienpesu

Liuota pieni määrä erityistä käsienpesusaippuaa tai mietoa pesuainetta kylmään veteen ja liota paita lian poistamiseksi. Voit lisätä seokseen pienen määrän valkoetikkaa, jos kangas on jo kellertävää. Etikassa oleva happo voi auttaa poistamaan kankaan kellastumisen.

Käsinpesu hellävaraisesti.

Huuhtele, kunnes pesuaine on poistettu. Älä purista tai väännä kangasta. Tiputa kuivaksi muovisen (ei lanka) ripustimen avulla.

Barong Tagalog Silitys

Silitä Barong asettamalla kostea, puhdas, valkoinen pyyhe kankaan päälle. Ripottele sitten puristettava alue vedellä. Vaate asetetaan silityslaudalle ja painetaan kevyesti alhaisella tai keskilämmöllä. Älä koskaan vedä kangasta suoristaaksesi sitä. Pina-kankaalle voit levittää suihketärkkelystä kaikkialle, mutta käännä Barong nurinpäin ruiskuttaaksesi tärkkelystä kirjailtuihin osiin. Käsin kirjailtuja barongeja varten on suositeltavaa asettaa paksut pyyhkeet silityslaudalle ja kääntää sitten pyyhkeet ylösalaisin ja silittää brodeerattu osa takapuolelta, jotta se säilyttää kohokuvioidun vaikutuksensa. Kun olet silittänyt brodeeratun alueen, käännä Barong sen ulkopuolelle silittääksesi liivi ja hihat.

Kun olet silittänyt Barongin, ripusta se varovasti, jotta se säilyttää normaalin muotonsa.

Barong Tagalog varastointi

Säilytä sitä muovi- tai kangaspäällysteisellä ripustimella kaapissa, jossa on paljon valoa ja ilmaa. Sen asettaminen tumman vaatepäällisen alle auttaa estämään värjäytymistä pitkällä aikavälillä. Jos asut kostealla alueella, tuuleta se silloin tällöin.