Espanjan paras matkaopas

Espanjan paras matkaopas

Jopa miljoonaa kävijää matkustaa Espanjaan joka vuosi nauttiakseen maan aurinkoisesta päivästä sekä sen rikkaasta ja monipuolisesta historiasta ja kulttuurista. Tämän seurauksena Espanjan hallitus käyttää miljoonia euroja vuodessa matkailu- ja liikenneinfrastruktuuriin palvellakseen maan kasvavaa väestöä ja jatkuvasti kasvavaa kävijämäärää.

Siksi Espanjan on oltava saavutettavuudeltaan yksi helpoimmista ja edullisimmista maailman suosituimmista kohteista erityisesti Isosta-Britanniasta ja Pohjois-Amerikasta. Esimerkiksi kaikilta Ison-Britannian lentoasemilta on saatavilla halpoja lentoja Espanjan pää- ja alueellisille lentoasemille päivittäin ja suoria lentoja Espanjan tärkeimmistä solmukohdista Yhdysvaltoihin päivittäin. Vaihtoehtona brittiläisille ja eurooppalaisille matkailijoille on upeat maanlaajuiset juna-, linja-auto- ja lauttayhteydet ja erinomaiset kulkuyhteydet niille, jotka haluavat matkustaa autolla.

Pohjois-Espanja

Helpoin tapa päästä tälle alueelle on lentäen yhdeltä Ison-Britannian suurimmista lentokentistä, jotka lentävät suoraan Bilbaoon tai Yhdysvalloista Malagaan kuljetuksella Bilbaoon. Iberian lennoilla on mahdollista yhdistää yhteyksiä Pohjois- ja Espanjan halki. Alsalla ja Eurolinesilla on kehittyneet linja-autoverkostot, ja on mahdollista matkustaa pitkin Eurooppaa Bilbaoon tai San Sebastianiin ja sitten noutaa paikallisia linja-autoja tai junayhteyksiä. Voit myös purjehtia Iso-Britannian Plymouthin satamasta Santanderiin Brittany Ferriesillä tai voit valita reitin Portsmouthista Bilbaoon.

Kastilia ja La Rioja

Halvin tapa päästä näille alueille on kenties lentää johonkin Espanjan tärkeimmistä solmukohdista esimerkiksi Barcelonaan, Bilbaoon tai Madridiin ja sitten joko ajaa tai hankkia jatkolentoja. Voit yhdistää Iberian lennoille Logronaan La Riojassa tai Valladolidiin Kastiliassa. Kastiliaa, Riojaa ja Navarraa palvelee erinomainen tieverkosto, joka tekee liikkumisesta helppoa, ja jälleen Alsa-linja-autot yhdistävät sinut suuriin ja pienempiin kohteisiin eri puolilla aluetta ja koko maata.

Aragonia, Navarra ja Pyreneet

Koska näille alueille pääsee helposti autolla tai linja-autolla Madridista, voi olla parasta hankkia halpa lento Madridiin ja ajaa sitten E90-tietä alueen sydämeen. Voisit harkita jatkolennon hankkimista Zaragozaan keskellä aluetta, joka on hyvä lähtökohta tutkimusmatkoille tässä upeassa Espanjan osassa. Vaihtoehtoisesti tälle alueelle pääsee junalla tai linja-autolla. Eurolinesin linja-autot yhdistävät sinut Pamplonaan tai Zaragozaan; Eurostar-juna vie sinut Yhdistyneestä kuningaskunnasta Pariisiin ja Pariisista voit napata yön yli nopean junayhteyden Madridiin… Madridista vaihtoehdot ovat erilaisia, paikallisista juna- ja linja-autoyhteyksistä, autonvuokrauksesta ja paikallisista lentoyhteyksistä Iberiaan.

Costa Brava ja Costa Dorada

Kun siirrymme itään pohjoisen Katalonian kauniille Costa Bravan ja Costa Doradan rannikkoalueille, saavutettavuus paranee. Barcelonan lentoasema on näiden alueiden päälentokenttä, ja se hyväksyy halvat Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen lennot. Tämän jälkeen voit muodostaa yhteyden Gironaan Costa Bravan alueella tai Reusiin Costa Doradan alueella. Barcelonassa itsessään on maanalainen junaverkko, josta pääsee kaikkialle kaupunkiin, ja jos haluat matkustaa kauemmaksi, Espanjan rautatiepalvelu tarjoaa monia pää- ja paikallispalveluja molemmille alueille. Costa Bravan tärkein rannikkotie on, jossa vie sinut länteen Barcelonasta ja vie sinut Barcelonasta etelään Costa Doradaan. Barcelonassa on satama, josta on lauttayhteys Genovaan, Roomaan, Mallorcalle, Menorcalle ja Ibizalle.

Keski-Espanjassa ja Madridissa

Keski-Espanjan päälentokenttä on Madrid, ja se toivottaa tervetulleiksi suoria lentoja kaikilta Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen suurimmista lentokentistä sekä joistakin pienistä lentokentistä. Koska Madrid on niin suuri kaupunki, voit kuvitella sen toimivan tärkeänä matkailukeskuksena koko Espanjalle. Linja-auto- ja rautatieverkostot sekä tärkeimmät autoreitit säteilevät kaupungista. Madridissa on kaksi pääasemaa, joista junat lähtevät alueellisiin ja kansainvälisiin kohteisiin, ja kaupungissa on myös maanalainen metrojärjestelmä.

Costa del Azahar

Tämän alueen tärkein matkailukeskus on Valencia, jossa kaupungin lentokentälle on suoria lentoja Isoon-Britanniaan. Päästäksesi muualle alueelle, voit hyödyntää palveluita Valenciasta tai nauttia kaupungista raitiovaunuilla ja metroilla. Jos haluat matkustaa rannikolta Madridiin, tutkia rannikkoa toteutettava. Jälleen Eurolinesin linja-autoilla on yhteyksiä tämän alueen kaupunkeihin, mukaan lukien Valencia, Sagunt ja Vinaros. Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Valencia on satamakaupunki, josta kulkee lauttoja Välimeren yli kohteisiin, kuten Maltalle, Ibizalle, Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *