Heinäkuussa asuntojen myynti nousi ennätysmäisenä 24,7 %, kun hinnat asettivat uuden huippunsa

Vanhojen asuntojen myynti nousi heinäkuussa 24,7 % kesäkuusta National Association of Realtors -järjestön mukaan. Tämä on tutkimuksen historian vahvin kuukausittainen voitto, joka ulottuu vuoteen 1968, ja suurin myyntivauhti sitten joulukuun 2006. Myynti oli 8,7 % korkeampi kuin heinäkuussa 2019. Luvut edustavat suljettua myyntiä eli touko- ja kesäkuussa allekirjoitettuja sopimuksia. Myynnin kasvu johtui tarjonnan vähentymisestä, hintojen noususta ja asuntolainojen korkojen pysymisestä alhaisina. Vanhojen asuntojen tarjonta putosi 21,1 % vuosittain, ja heinäkuun lopussa oli myynnissä vain 1,5 miljoonaa asuntoa.

Tämä vastaa 3,1 kuukauden tarjontaa nykyisellä myyntivauhdilla, kun se vuotta aiemmin oli 4,2 kuukautta. Se on alhaisin heinäkuun tarjonta varastotutkimuksen historiassa, joka on seurannut yksittäisten perheiden toimitustietoja vuodesta 1982. Uudet listaukset ovat hieman korkeammalla kuin vuosi sitten, mutta ostajat nappaavat kaikki nämä uudet listaukset ja poistavat ne. markkinoilla, sanoi Lawrence Yun, Realtorsin pääekonomisti. Tämä puute nosti heinäkuussa myydyn kodin mediaanihinnan 8,5 prosenttia vuosittain 304 100 dollariin. Tämä on ennätyskorkea nimellishinta, mutta myös korkein hinta inflaatiokorjattuina. Oikaistuna se on 3,4 % korkeampi kuin vuonna 2006 asetettu kuplan huippu, jolloin asuntolainaus oli löysää ja lainanottajat saattoivat ostaa asunnon ilman käsirahaa ja vähän tai ei ollenkaan taloudellisia asiakirjoja. Uskon, että asuntopäätöksissä on nykyään suuri yhteiskunnallinen muutos, Yun sanoi.

Ylempi tuloluokka on ollut vakaampi työpaikkojen suhteen, ja he käyttävät hyväkseen asuntolainojen ennätysalhaisia korkoja. Matalat korot lisäävät asuntojen hintoja, koska ne lisäävät ostajien ostovoimaa. Asuntolainojen korot nousivat hetkellisesti kesäkuun alussa, mutta laskivat sitten nopeasti takaisin. 30 vuoden kiinteän asuntolainan keskikorko liikkui hieman yli 3 prosentin suurimman osan kesäkuusta, minkä jälkeen se putosi heinäkuun alapuolelle. Asuntomarkkinoiden paranemisen jatkuminen on positiivista koko taloudelle, mutta kohonneet työttömyyskorvaukset herättävät huolta siitä, kuinka kestävä asuntokysyntä on, varsinkin hintojen nousussa, sanoi Danielle Hale, realtor.comin pääekonomisti. Uusien asuntojen myynti kasvoi 14 % toukokuusta kesäkuuhun Yhdysvaltain väestönlaskennan mukaan. Kodinrakentajien mielipide nousi elokuussa korkeimpaan pisteeseen National Association of Home Buildersin kuukausiindeksin 35-vuotisen historian aikana. Rakentajat hyötyvät paitsi vahvasta ostajien kysynnästä myös olemassa olevien myytävien asuntojen vakavasta pulasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *