ID Varkaus

Identiteettivarkauksilla ja petoksilla tarkoitetaan sitä, että joku hankkii laittomasti jonkun toisen henkilökohtaisia tietoja, kuten sosiaaliturvatunnuksen ja mahdollisesti luottokorttitietoja jonkinlaisen taloudellisen hyödyn saamiseksi.

Sosiaaliturvatunnuksen ja luottokorttitietojen lisäksi muita henkilökohtaisia tietoja, jotka joku saattaa varastaa tehdäkseen henkilöllisyyspetoksen, ovat pankkitilisi numero ja puhelukortin numero. Näiden tietojen varastaminen johtaa useisiin rikoksiin, kuten laittomaan varojen siirtämiseen pankkitililtäsi, puhelinkortin käyttämiseen puheluihin ja pahimmassa tapauksessa luottokorttisi numeron käyttämiseen suurten velkojen keräämiseen tilillesi. Tämä on yleisin identiteettipetos. Jotkut ihmiset jopa tekevät rikoksia käyttämällä henkilön henkilötietoja, kuten varastettua autoa ja ajokorttia. Sitten kun poliisi koputtaa oveen, se on sinun ovesi, he päätyvät siihen. Joskus vahinko on niin laaja, että henkilön luottoluokitus tuhoutuu ja monessa tapauksessa ihmisen elämä on raunioina.

Joten mitä tehdä estääkseen identiteettivarkauksia? Itse asiassa on olemassa useita varotoimia, joihin voit ryhtyä, vaikka ne eivät takaa, ettei se tapahdu sinulle, mutta ne voivat vähentää huomattavasti mahdollisuuksiasi joutua identiteettipetoksen uhriksi.

Ensinnäkin, ole erittäin niukka luovuttaessasi henkilökohtaisia tietojasi kenellekään, varsinkin jos he pyytävät niitä jostain, joka vaikuttaa huijaukselta, kuten jos joku kertoo sinulle, että heillä on varma keino, jolla voit tienaa 10 000 dollaria todella nopeasti ja sinun tarvitsee vain antaa heille luottokorttisi numero. Tämän pitäisi olla varoitusmerkki, jonka pitäisi valaista taivas sinulle. Älä koskaan lange näihin huijauksiin.

Jos joku soittaa sinulle kotiin ja sanoo olevansa pankistasi ja tarvitsee sinulta tietoja, tämä on todennäköisesti yritys saada henkilötietosi, sillä pankilla pitäisi olla jo kaikki tarvitsemansa arkistoissa.

Jos joku soittaa sinulle puhelimessa ja sanoo, että olet oikeutettu voittamaan mahtavan palkinnon ja ansaitaksesi sen, sinun tarvitsee vain antaa hänelle luottokorttisi numero, tämä on luultavasti huijaus, koska sinulla ei ole syytä sinun on annettava nämä tiedot, jos olet todella voittanut palkinnon. Älä koskaan rakastu tähän.

Jos matkustat, ota mukaan vain se, mikä sinun on ehdottomasti oltava mukana. On parasta hankkia matkasekit luottokortin mukana kulkemisen sijaan. Matkashekit on vakuutettu, etkä joudu suureen velkaan kadonneesta tai varastetusta luottokortista. Lisäksi mitä vähemmän henkilöllisyystodistusta sinulla on mukanasi, sitä pienempi on mahdollisuus saada se sinulta, ellei joku murskaa päätäsi ja tyhjennä tietoja sinulta. Tärkeintä on vain olla varovainen sen kanssa, keneen luotat ja mihin luotat heihin. Tekemällä tämän sinulla on parhaat mahdollisuudet välttää joutumasta identiteettipetoksen uhriksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *