Jälleenrahoittaa asuntolaina yli 45 vuotta vanha

Yleisin asuntolaina, varsinkin ensiasunnon ostajalle, on kolmenkymmenen (30) vuoden asuntolaina. Tämä johtuu siitä, että se tarjoaa alhaisimmat kuukausimaksut kaikista muista asuntolaina-ajoista ja sen täyttäminen vie vähemmän kuin kaikki muut. Jos maksujen suorittaminen kotiin jäädessäsi eläkkeelle ei ole pitkän aikavälin tavoitteidesi, sinun on hankittava asuntolaina ennen kuin täytät kolmekymmentäviisi (35) vuotta. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa käytettävissäsi oleva vaihtoehto, vaan voit jälleenrahoittaa asuntolainan ja saada alhaisemmat ehdot muutaman vuoden kuluttua.

Yksityishenkilöt yrittävät jälleenrahoittaa asuntolainan noin 45-vuotiaana, jos he olivat yksi niistä onnekkaista, jotka aloittivat varhain ja saivat 30 vuoden asuntolaina-ajan. Vaikka asuntolainasi on 45-vuotiaana lyhennetty vasta 5 vuodeksi, on mahdollisuus uudelleenrahoitusta lyhyempään asuntolainaan silti hyvin mahdollista. Uudelleenrahoitus 20 vuoden asuntolainaksi voi viipaloida jonkin aikaa asuntolainasta ja kuukausimaksusi kasvavat vain marginaalisesti, koska korko on pienempi.

30 vuodeksi hajautettua asuntolainaa pidetään hyvänä lainana ensiasunnon ostajalle, mutta jos haluat säästää rahaa tulevaisuudessa, jälleenrahoitus on käytännössä väistämätöntä. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän sille maksetaan korkoa. Jälleenrahoittaa asuntolaina hyödyntää äskettäin hankittua luottoa, mikä tarkoittaa, että saat paremman koron. Lisäksi, jos korot ovat alhaisemmat kuin ne ovat koskaan olleet jälleenrahoituksesi aikana, säästät lainassasi.

Myös muita asuntolainaehtoja on saatavana, mutta ne edellyttävät paljon enemmän lainan saamisen kannalta. 45-vuotiaana 20 vuoden asuntolaina on helpompi saada jälleenrahoitukseen, varsinkin jos olet ollut johdonmukainen ja nopea lyhennysten kanssa.

45-vuotiaana olet enemmän kuin todennäköistä, että harkitset ja suunnittelet eläkkeelle jäämistä. Asuntolainan kuukausierä eläkkeelle jäämisen yhteydessä voi saada jotkut ihmiset laiminlyömään asuntolainaa. Jälleenrahoitus pienemmälle asuntolaina-ajalle tässä elämäsi vaiheessa saattaa olla paras vaihtoehto rahan säästämisen ja asuntolainan selvittämisen kannalta eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Rahan säästäminen asuntolainassa jättää sinulle enemmän rahaa eläkkeelle jäädessäsi.

Vaikka asuntolainasi uudelleenrahoitus 45-vuotiaana näyttää melko mahdolliselta, on toinen tekijä, joka on otettava huomioon, jos olet maksanut takaisin useita vuosia. Jos olet maksanut asuntolainaasi vähintään 10 vuotta, maksat tällä hetkellä enemmän pääomaa kuin korkoa.

Uudelleenrahoituksella prosessi käynnistyy uudelleen ja suurin osa kuukausimaksuistasi kohdistuu nyt korkoihin pääoman sijaan. Tämä tarkoittaa, että kotisi pääoma ei kasva, mikä on tavallaan päinvastainen askel. Se voi myös tarkoittaa, että et ehkä rikkoudu edes jälleenrahoituskulujen yhteenlaskettuasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *