Järjestelmässä on vain liikaa velkaa

Yksi kaavioista, jonka näin vähän aikaa sitten, kun luin artikkelin Financial Sense Onlinesta, tarkasteli talouden velkaantumista suhteessa BKT:hen. Olen toistanut alla olevan kaavion.

Kun luin tuon artikkelin ja katsoin kaaviota, pelkäsin todella. Tarkoitan, että myin yli 30 000 dollaria sijoitusrahastoja artikkelin lukemista seuranneella viikolla (joka oli pari kuukautta sitten). Katsotaan, onko tämä oikea päätös vai ei.

En minäkään nyt täysin vastusta riskejä. Sallikaa minun kertoa, että sijoitin huomattavan määrän “lainattua” rahaa vakuutusyhtiöön, joka vaikutti merkittävästi 9/11:n jälkeen, jolloin vakuutusyhtiöt yleensä panostivat maailmanlaajuisesti (itse asiassa laskin useiden ostosten keskiarvon useiden päivien aikana), vaikka lähes termitunnelma oli kauhea (huomautus lukijoille: se on ollut tähän mennessä paras sijoitukseni, sillä se voi kompensoida joitain muita tappioitani!).

Kaaviosta minua pelotti se, että tämän päivän markkinaympäristö saattaa olla samanlainen kuin aikaisemmat ympäristöt (eli suuri lama), ja kokemuksen puute rahanhallintaliiketoiminnasta ja valtavat vipuvoimat, jotka tukevat kaupankäyntipositiota, vain lisäävät riskiä. yhtälöön.

Ainoa asia, joka pitää minut hereillä öisin (lukuun ottamatta sitä, että juon joskus liikaa kofeiinia), on se, että ulkoinen tapahtuma (joka voi olla mikä tahansa) laukaisee huomattavan laskun jollakin rahoitusmarkkinoilla (korkomarkkinat, hyödykkeet, osakkeet, kehittyvät markkinat) . Suuri pudotus kaikilla tärkeillä rahoitusmarkkinoilla voi johtaa uusiin likvidaatioihin/myynteihin erittäin velkaantuneista sijoitusvälineistä (esim. hedge-rahastoista). Näin ollen myynti johtaa enemmän myyntiin, mikä johtaa sitten enemmän myyntiin, kun hedge-rahastot pyrkivät nopeasti vähentämään salkkujaan. Tämä oli sama uhka, jonka monet uskoivat tuovan romahduksen markkinoille, kun Long Term Capital Management romahti vuosina 1997/1998. Koska hedge-rahastot hallitsevat nyt reilusti yli 1 biljoonan dollarin omaisuutta, uskon, että uhka näyttää suuremmalta.

Vaikka en ole likvidoimassa kaikkea sijoitussalkkuani ja siirtämässä kaikkea käteiseen, lisään vain vähitellen allokaatiota käteiseen (olen itse asiassa suurimmassa käteisasemassa noin viimeisten 5 vuoden aikana). Saatan jäädä paitsi USA:n ja globaalien talouksien piristymisestä, mutta painan vain vähän jarrua toistaiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *