Kokeilla Blogissasi

Miksi Videota Kannattaa Kokeilla Blogissasi

Aiemmin viikolla kirjoitin postauksen, jossa väitin tekstin olevan kuningas nettitilassa, mikä aiheutti mielenkiintoista keskustelua (sekä kommenteissa että Twitterissä). Vaikka yritin tarkentaa viestiä sanomalla, että videolla on mielestäni paikkansa ja että se tulee jatkossakin kasvamaan välineenä, erityisesti joissakin väestöryhmissä, jotkut ihmiset näkivät viestini niin, että “kirjoitan pois” videota. Joten tänään halusin kirjoittaa lyhyen postauksen, jossa kerron kolmesta syystä, miksi uskon videoon ja aion jatkossakin käyttää sitä blogeissani. En tee sitä yksinomaan (eli panostan ensisijaisesti aikaani tekstiin), mutta uskon, että se on suuri kohteliaisuus kirjalliselle viestintämuodolle, johon keskityn.

Video antaa sinulle äänen ja kasvot Ehkä suurin asia, jonka huomasin, kun aloin julkaista videoita täällä ProBloggerissa, oli se, että huomasin lukijoiden olevan vuorovaikutuksessa kanssani eri tavalla. Yhtäkkiä vastaanottamissani sähköposteissa oli henkilökohtaisempi etu. Muukalaiset alkoivat lähettää minulle sähköpostia käyttäen sävyä ja kieltä, joka oli tutumpaa kuin he tuntevat minut. Aluksi en tajunnut mitä oli tapahtumassa, mutta hetken kuluttua tajusin, että ihmiset tunsivat “tuntevan” minut. Tämä tapahtuu myös tekstin kanssa, mutta videolla on tapa näyttää persoonallisuutesi. Se näyttää kasvosi ja antaa ihmisten kuulla äänesi sellaisena kuin se todella on. Tämä “henkilökohtainen” puoli on voimakas.

Video yhdistää eri persoonallisuuksia ja oppimistyylejä Toinen asia, jonka huomasin aloittaessani videon käytön, oli se, että aloin saada kommentteja videopostauksiin ihmisiltä, joista en ollut koskaan ennen kuullut. Aloin saada kommentteja, jotka alkavat sanoilla “Olen lukenut blogiasi 12 kuukautta, mutta en ole kommentoinut ennen, mutta halusin vain sanoa, että meillä kaikilla on erilaisia oppimistyyliä ja persoonallisuuksia. Jotkut meistä oppivat paremmin kuulemalla ja näkemällä, kun taas toiset lukevat .

Video vetoaa erilaiseen yleisöön ja voi mahdollisesti laajentaa yleisöäsi. Video avaa mahdollisuuksia havainnollistaa tiettyjä periaatteita luovilla tavoilla Joitakin asioita on erittäin vaikea ilmaista kirjoitetulla sanalla. Joskus tarvitaan vain äänensävyä tai kehonkieltä voidaksesi “näyttää” ihmisille mitä tarkoitat. Video antaa sinun tehdä tämän. Se avaa myös erilaisia tapoja havainnollistaa periaatteita, joista puhut. Esimerkiksi viimeisessä ensivaikutelmaa käsittelevässä videossani aloitin videon pienellä jaksolla, joka havainnollistaa sitä, mitä jatkoin puhumaan, jota monet kommentoivat, eikä se olisi ollut saavutettavissa tekstillä (tai ainakaan ei miten tein sen).

Pitäisikö sinun kirjoittaa video pois? Ei onnistu! Se on ehdottomasti väline, jota mielestäni kokeilemisen arvoinen että se, että video on nousussa, ei tarkoita, että Text on kuollut.

Luulen, että se on tullut jäädäkseen ja pysyy “kuninkana” vielä jonkin aikaa! Tekstillä, videolla, äänellä ja muilla verkkoviestinnän muodoilla on kaikilla paikkansa ja ne voivat kaikki olla tehokkaita. Minusta ne ovat erityisen tehokkaita, kun yhdistät ne yhteen sen sijaan, että keskityt yhteen (mutta se on osittain vain minun tyylini). Välineiden valitseminen ja niihin keskittymisen määrittäminen riippuu todennäköisesti useiden tekijöiden punnitsemisesta, mukaan lukien alikulkuartikkelin yleiset tiedot.