Korkotasosi asuntolaina riippuu päällä joukkovelkakirjalaina markkinoida

Minusta on aina mielenkiintoista, että aina kun Federal Reserve muuttaa korkoja, se saa aikaan paljon lehdistötoimintaa ja kattavuutta. Hauska asia on, että Federal Reserven muuttama korko ei oikeastaan ole juurikaan vaikutusta useimpiin yrityksiin ja kuluttajiin. Sanon vielä kerran, että Federal Reserven muuttama korko ei oikeastaan vaikuta useimpiin ihmisiin.

Useimpiin yrityksiin ja ihmisiin vaikuttavat korot ovat pitkän aikavälin korot. Pitkät korot ovat niitä, joilla on merkitystä lainattaessa rahaa 5 vuoden ja 30 vuoden välillä. Useimmille ihmisille, jotka harkitsevat 30 vuoden asuntolainan ottamista, heidän pitäisi olla huolissaan 30 vuoden korosta. Niiden ihmisten, joilla on ARM-korko ja jotka aikovat jälleenrahoittaa 30 vuoden asuntolainakorkoon, kun heidän ARM-arvonsa nollataan, on ehdottomasti seurattava nykyistä 30 vuoden korkoa tai tuottoa.

Yksi paikka, jota pidän hyödyllisenä ohjauskorkojen seuraamisessa, on Bloomberg.

Joukkovelkakirjojen korostaminen: Kun siirryt Bloombergiin, valitse Markkinatiedot valikko ja valitse sitten Rates & Bonds valinta (kuten olen korostanut punaisella yllä olevassa kuvassa).

Rates & Bonds –sivu tuo esiin paljon numeroita alla esitetyssä muodossa, mutta olen korostanut pari, joihin sinun tulee keskittyä. Ensimmäinen korostettu, Federal Reserve Target Rate, on Federal Reserven asettama korko. Tämä on lehdistössä useimmin lainattu kurssi, ja kun siihen tapahtuu muutoksia, se herättää tyypillisesti huomattavan määrän huomiota. Kuten kuvasta näkyy, tämä korko ei ole muuttunut viimeisen 12 kuukauden aikana ja Fed on pitänyt sen vakiona 5,25 prosentissa.

Fed Yields: Toinen korostamani numerorivi on pankin tarjoama 30 vuoden asuntolainan korko. Tämän on tarkoitus arvioida 30 vuoden asuntolainan keskikorkoa. Kuten voit nähdä tarkastelemalla 30 vuoden asuntolainan korkoja viimeisten 12 kuukauden ajalta, tämä korko vaihtelee (toisin kuin Federal Reserven asettama korko). Syynä on se, että tähän korkoon vaikuttaa eniten Yhdysvaltain 30 vuoden valtionkassan tuotto, ja tämän koron määräävät markkinavoimat.

Jos vierität hieman alaspäin Bloomberg-sivua, löydät jotain, joka näyttää tältä.

Tuottokäyrä: Nämä luvut näyttävät tärkeimmät kaupankäyntitiedot Yhdysvaltain valtion velkasitoumuksista ja joukkovelkakirjoista. Yhdysvaltain valtion velkasitoumukset ovat lyhytaikaisia instrumentteja, jotka erääntyvät alle 12 kuukaudessa, kun taas Yhdysvaltain velkakirjojen/joukkovelkakirjojen maturiteetti on 2–30 vuotta. Tärkeimmät tarkasteltavat numerot ovat tuottoluvut (kuponki- ja hintaluvut eivät ole niin oleellisia ja vaikeammin ymmärrettäviä – jätän ne toiseen postaukseen). Korostetut numerot osoittavat nykyisen koron tai tuoton 5 vuoden, 10 vuoden ja 30 vuoden reasuries. Nämä korot eivät muutu paljon päivästä toiseen, ehkä 0,01 %:sta 0,03 %:iin, mutta joskus voit saada suhteellisen suuria heilahteluita, joissa tuotto voi muuttua yli 0,1 % päivässä (eli 5,0 %:sta 5,1 %:iin). .

Laittamalla kaikki yhteen

Nämä korot ovat tärkeitä, koska korko, jonka pankki lainaa sinulle 30 vuoden asuntolainalle, perustuu suurelta osin 30 vuoden valtionkassan nykyiseen korkoon (korko, jonka ne lisäävät tähän korkoon, perustuu suurelta osin luottosi laatuun). Suuri ja jatkuva muutos 30 vuoden rahaston tuotossa heijastuu usein suhteellisen nopeasti asuntolainan korkoon.

Tärkeintä on muistaa, että Federal Reserve tai hallitus ei aseta näitä korkoja, ja ne ovat alttiina markkinoiden käyttäytymiselle aivan kuten osakemarkkinat. Ajattelen jatkuvasti, että monet lainanottajat, jotka olivat aiemmin ottaneet vaihtuvakorkoisia asuntolainoja, ovat saattaneet ajatella, että hallitus ei koskaan nostaisi korkoja liian pitkälle. Se voi olla täysin totta, se on vain, että hallituksella ja Federal Reserveillä ei ole valvontaa (markkinoiden manipulointia lukuun ottamatta) tärkeimmät markkinat.

Jos haluat laajentaa taloustietoasi ja sinulla on vain muutama minuutti päivässä tarkastella uutisten liiketoimintaosuutta, S&P:n ja Dow Jonesin tasojen lisäksi suosittelen, että tutustut 10 vuoden ja 30 vuoden joukkovelkakirjalainan tuotto.

Näiden korkojen seuraaminen on tärkeää – joukkovelkakirjamarkkinat ovat paljon osakemarkkinoita suuremmat – tulet ymmärtämään rahoitusmarkkinoita paljon paremmin kuin useimmat muut ihmiset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *