Kotipääomalaina, miten se voi hyödyttää sinua

Asuntolainasta on tullut yhä suositumpi. Tähän on useita syitä.

Asuntolaina, joka on vakuutena kotiasi vastaan ja on siksi pieni riski lainanantajille, voi auttaa sinua saamaan huomattavan määrän käteistä varsin tehokkaasti ja helposti. Monet ihmiset ovat omistaneet kotinsa jo jonkin aikaa ja ovat maksaneet asuntolainaansa huomattavasti. He istuvat realisoitumattomilla voitoillaan käytettävissä olevalla asuntopääomalla, joka voi olla erittäin merkittävää, koska heidän kotinsa markkina-arvo on noussut vuosien mittaan. Asuntolaina voi siten auttaa heitä muuttamaan aineettoman asuntolainansa merkittäviksi summiksi aineelliseksi rahaksi ilman, että heidän tarvitsee myydä kotiaan.

Koska asuntolainasta saatava raha on usein huomattavaa, siitä voi olla hyötyä, jos tarvitset käteistä suuriin lippuihin, kuten:

  • Yrityksen rahoittaminen
  • Toisen kodin ostaminen
  • Sijoitussalkku
  • Häät
  • Uima-altaan rakentaminen
  • Suuri kodin parannus
  • Lasten korkeakoulukoulutus
  • Kauan haluttu unelmiesi auto, loma, huvivene…
  • Hätätilanne
  • Elinkustannukset työttömyyden aikana

Muistutuksen sana ison rahasumman yhteydessä voi saada sinut innostumaan, älä unohda, että asuntolaina joudut maksamaan takaisin!

Voit myös hyötyä asuntolainasta käyttämällä sitä velkajärjestelylainana velkojesi vakauttamiseksi velkakorkojen vähentämiseksi tai luottopisteesi parantamiseksi. Tämä johtuu siitä, että kuten aiemmin mainittiin, asuntolainojen korot ovat yleensä alhaisemmat kuin muiden lainojen, kuten luottokorttien ja autolainojen, korot. Siksi käyttämällä halvempaa asuntolainaasi luottokorttivelkojen yhdistämiseen säästät korkokustannuksia ja voi parantaa luottopisteitäsi.

Jos harkitset asuntolainaa luottokorttivelkojen yhdistämiseen, ota huomioon, että et poista luottokorttivelkojasi, vaan siirrät ne vain asuntolainaasi, se on vain luottokorttivelkojen yhdistäminen, ei velkaa poistaminen.

Sinun on harkittava tätä, kun olet siirtänyt kaikki luottokorttivelkasi asuntolainaan, voitko vastustaa kiusausta hallita luottokorttikuluja? Jos et ole kurinalainen, saatat joutua uuteen raskaiden luottokorttivelkojen kierrokseen. Voi olla viisasta leikata luottokortit ja sulkea tilit. Viimeinen asia, jonka haluat, on ottaa käteistä pois kotoa asuntolainalla ja päätyä sinne, mistä aloitit, koska sinulla ei ollut kurinalaisuutta hallita luottokorttikulujasi.

Asuntolainasi käyttäminen luottokorttivelkajärjestelylainana tuo sinulle toisen hyödyn. Se on veronsäästö. Asuntolainasi korko on vähennyskelpoinen verotuksessa, kun taas luottokorttisi korko ei. Siksi luottokorttivelkojen korvaaminen asuntolainalla houkuttelee sinua. Itse asiassa asuntolainat ja asuntolainat ovatkin tulleet yhä suositummiksi lähinnä houkuttelevien korkojen ja verotuksellisen tuhoavuuden vuoksi.

Olemme huomauttaneet, että luottokorttivelkojen siirtäminen asuntolainaan ei poista luottokorttivelkojasi. Nämä velat ovat edelleen olemassa, paitsi että ne ovat nyt asuntolainaa.

On yleistä, että asuntolaina on strukturoitu 5 vuoden, 10 vuoden tai 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Tästä seuraa, että asuntolainaasi siirtämäsi luottokorttivelat maksetaan takaisin paljon pidemmällä aikavälillä, mutta lyhennyslyhennyksesi ovat pienemmät.

Luottokorttivelan takaisinmaksun hajauttaminen pidemmälle ajanjaksolle saattaa pyyhkiä pois luottokorttisi korkosäästöt, mutta toisaalta saatat nyt tuntea olosi helpottuneeksi luottokorttivelkojen takaisinmaksutaakan keventymisen seurauksena, varsinkin jos ne ovat aiheuttaneet olet ahdistunut ennen kuin olet vahvistanut ne. Tätä parantunutta mielenterveyttä voidaan pitää suurena hyödynä sinulle.

Kuten aina, on hyvät ja huonot puolet. Jos maksat luottokorttisi laiminlyönnin, et menetä kotiasi. Mutta jos laiminlyöt asuntolainasi takaisinmaksun, menetät talosi. Muista, että annat asuntolainalle asuntolainaajan vakuudeksi asuntolainasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *