Kotipääoman luottoraja

Mikä on kotipääomalaina?

Asuntolainoja on kahdenlaisia, ts. asuntopääomalainat ja asuntolainat. Molempia kutsutaan joskus toisiksi kiinnityksiksi, koska kotisi takaa ne, aivan kuten alkuperäinen tai ensisijainen asuntolainasi. Tarkemmin sanottuna molemmat on turvattu kodissasi olevalla pääomalla.

Asuntopääomalainat ja asuntolainat ovat yleistyneet 1980-luvun puolivälistä lähtien kiinteistöjen arvon noustessa jyrkästi. Muita tärkeimpiä syitä suosion nousuun ovat houkuttelevat korot ja verotuksellisuus.

Kotipääomalaina antaa sinulle hyväksytyn luottorajan. Voit nostaa käteistäsi tarpeen mukaan, hyväksymäsi rajan mukaisesti. Sinulle annetaan shekkikirja. Nostat käteistä luottorajastasi kirjoittamalla sekin tai käyttämällä debit-korttia. Useimmissa tapauksissa maksat korkoa vain jäljellä olevalle summalle. Se on siis samanlainen kuin luottokortti.

Kotipääomalainan korko on säädettävissä ja voi muuttua.

Koska nostamasi käteismäärä ja korko vaihtelevat, kuukausittaiset lyhennykset asuntoluottojen perusteella voivat vaihdella lainasumman ja kunkin kuukauden koron mukaan.

Lainan takaisinmaksu on joustava. Voit suorittaa vähimmäismaksun tai maksaa koko saldon kerralla tai jonnekin siltä väliltä. Kaikki riippuu sinusta.

Kun olet suorittanut takaisinmaksun, vastaava määrä luottoa on jälleen heti käytettävissäsi käteistä varten. Voit siis suorittaa takaisinmaksuja ja käteisnostoja toistuvasti.

Asuntolainoilla on alhaisemmat korot kuin asuntoluotoilla. Osakelainojen korot ovat vaihtelevia, koska asuntolainanantajat sitovat nämä korot usein nykyisiin liittovaltion lainakorkoihin, jotka tunnetaan prime-lainakorkoina tai prime-korkoina, jotka voivat muuttua.

Ensisijainen korko on korko, jonka liittovaltio perii suurilta pankeilta ja muilta lainalaitoksilta. Federal Reserve Boardin puheenjohtaja muuttaa sitä säännöllisesti. Se kasvaa jokaisen Fedin nousun mukaan. Osakelainojen lainanantajat veloittavat prime-korkoa vastaavan koron plus tai miinus marginaaliprosentti (esim. 0,25 %). Löydät nämä ensisijaiset hinnat Wall Street Journalista tai muista verkkolähteistä. Etsi nämä lähteet tältä sivustolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *