Kotitekoinen puhdistus

Puhdistavatko kaupalliset Ja Kotitekoiset Puhdistustuotteet Tasapuolisesti

Tyttäreni Amanda ja minä vietimme suuren osan kahdesta viikosta, mukaan lukien hänen joululomansa, työskennellen koulun tiedeprojektin parissa selvittääksemme, mitkä kodin siivousaineet toimivat parhaiten. Teimme kolme testiä: yhden ikkunanpesuaineilla, yhden matonpuhdistusaineilla ja yhden pyykin tahranpoistoaineilla. Jokainen testi tehtiin kuusi kertaa, kun mieheni ja minä arvioimme tuloksia tietämättä mikä tuote puhdistaa mitä.

Tulokset olivat erittäin mielenkiintoisia. Päätimme kokeilla hammastahnan ja veden seoksella päällystetyn peilin puhdistamista 409:llä, Windexillä sekä ammoniakin ja etikan seoksella. Ammoniakki- ja etikkaliuos ylitti selvästi kaksi muuta 409 sekunnilla ja Windexin viimeisenä. Seuraavaksi testasimme kolmea matonpuhdistusainetta (Woolite, parranajovoide ja Resolve) värjäämällä joitain mattonäytteitä colalla. Kaiken kaikkiaan puhdistusaineet onnistuivat saamaan tahran pois melko hyvin (se näytti aluksi), mutta Resolve ja Woolite eivät onnistuneet estämään mattoa jäykistymästä maton kuivuessa.

Tahrat ilmestyivät myös hieman uudelleen kuivumisen jälkeen. Voit varmasti tuntea, missä tahrat olivat olleet. Usko tai älä, parranajovoide poisti lähes kaikki tahrat joka kerta. Et voinut edes tuntea, missä tahra oli ollut.

Olen kääntynyt! Hiero vain vähän parranajovoidetta tahraan ja pyyhi se sienellä. Viimeksi testasimme pyykin tahranpoistoaineita. Ainoa kotitekoinen versio, jonka pystyimme keksimään, oli suolan hierominen tahraan ennen pesua. Tämän pitäisi toimia melko hyvin tuoreille tahroille, mutta ei toiminut niin hyvin kuiville tahroille.

Toimiiko huuto ja Spray parhaiten? Pesu toimi toiseksi. Kaiken kaikkiaan olimme erittäin tyytyväisiä testituloksiin. Lähdimme projektiin ilman odotuksia siitä, miten asiat menevät, uteliaita saamaan selville, mitkä puhdistusaineet todella toimivat parhaiten, ja on jännittävää jakaa tulokset kanssasi, kun tiedämme, että testit tehtiin täysin tieteellisellä tavalla. Amanda haluaa kuitenkin varoittaa, että olet varovainen ammoniakki- ja etikkaliuoksen kanssa. Ammoniakki on erittäin myrkyllistä, ja sinun tulee käyttää kumikäsineitä ja olla erittäin varovainen, ettet hengitä sitä. Etikka Ota suihkepullo ja täytä se ammoniakilla ja etikalla käyttämällä 1 rkl. etikkaa per 3 rkl. ammoniakkia. Suihkuta hyvin hitaasti ja hyvin kevyesti turvallisuuden vuoksi.