Kuinka Paljon Talosi on Arvoinen?

Uusia palveluita on nyt tarjolla myyjille ja ostajille, joilla ei ole kovin hyvää käsitystä asuntojen hinnoista. Arvioijat kilpailevat kiinteistösivustoilla, jotka keräävät tietoja olemassa olevista kodeista, mukaan lukien valokuvat, kuvaukset ja hinnat. Vaikka arvioinnit eivät aina ole tarkkoja, asiakkaat pitävät näitä verkkosivustoja silti hyödyllisinä. Eniten keskusteltu lista ja aiheuttaa paljon tyytymättömyyttä perinteisten arvioijien keskuudessa, jotka väittävät, että nämä palvelut varastavat heidän oikeat tietonsa ja saattavat pian korvata vanhanaikaiset arviointikäytännöt. Koska verkossa on niin paljon tietoa saatavilla ilmaiseksi, kiinteistönvälittäjän työ rajoittuu ehtojen neuvottelemiseen ja sopimusten tekemiseen.

Vaihtoehtoinen ARM on säädettävä korkoinen asuntolaina, jossa on kierre. Et maksa tiettyä summaa joka kuukausi. Sen sijaan lainanantaja lähettää kuukausittain tiliotteen, jossa on enintään neljä maksuvaihtoehtoa. Valitset vain summan, jonka haluat maksaa kyseisenä kuukautena, ja lähetät sitten maksusi.

Vaihtoehdot vaihtelevat, mutta tässä on yleisin valikko:

Vähimmäismaksu: Tämä lasketaan käyttämällä “alkukorkoa”, joka voi alkaa niinkin alhaalta kuin 1,25 prosenttia. Koska tämä maksu on niin pieni, se on hyödyllinen kuukausina, kun sinulla ei ole paljon käteistä, ehkä siksi, että odotat provisiota tai bonussekkiä. Mutta kaikki maksamattomat korot lykätään tai lisätään lainan pääomaan, joten pääomasi kasvaa.

Vain korko: Maksat kaikki erääntyvät korot, mutta et mitään pääomaa. Tämä ei vähennä asuntolainasi saldoa, mutta sen avulla voit välttää korkojen lykkäämisen.

30 vuoden lyhennys: Tämä vastaa 30 vuoden aikana lyhennetyn asuntolainan kuukausimaksua nykyisellä korollasi. Se sisältää sekä pääoman että koron.

15 vuoden poisto: Sama kuin edellä, mutta poisto 15 vuodessa. Tämä on korkein kuukausierä. Valitsemalla sen voit pienentää pääomaa nopeammin kuin mikään muu vaihtoehto.

Hieno printti

Suurin varoitus vaihtoehto ARM:issa on, että houkuttelevat alkuhinnat ovat lyhytikäisiä. Pienet vähimmäismaksut, jotka tekevät näistä asuntolainoista niin houkuttelevia, voivat kasvaa dramaattisesti. Lisäksi viiden vuoden välein laina muotoillaan uudelleen eli laaditaan uusi lyhennysaikataulu, jolla varmistetaan, että jäljellä oleva laina maksetaan takaisin laina-ajan loppuun mennessä. Kun näin tapahtuu, vähimmäismaksua voidaan nostaa vielä korkeammalle.

Lisäksi, jos lykkäät liikaa korkoa, voit saavuttaa niin sanotun negatiivisen kuoletuksen. Jos saldosi kasvaa 10–25 prosenttia alkuperäistä pääomaa suuremmaksi, lainasi muotoillaan automaattisesti uudelleen ja sinun on alettava maksaa kokonaan lyhennetty korko, mikä lisää kuukausimaksujasi.

Toinen mahdollinen ARM-vaihtoehtojen haittapuoli on, että ne ovat monimutkaisempia kuin useimmat muut asuntolainat. Asunnon ostajat voivat vietellä ymmärtämättä täysin, kuinka paljon vähimmäismaksut kasvavat pitkällä aikavälillä. Kun kuukausittaiset summat nousevat, nämä ihmiset voivat kokea maksushokin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *