Kuinka valmistautua seikkailumatkoille

Seikkailumatkailu on eräänlaista matkailua, jossa tutkitaan tai vierailee syrjäisillä ja eksoottisilla alueilla ympäri maailmaa. Seikkailumatkailun tunnustus kasvaa nopeasti, kun lomailijat hakevat erilaisia lomamatkoja. Seikkailumatkailu sisältää aktiviteetteja, kuten vuorikiipeilyä, vaellusta, ratsastusta, pyöräilyä, koskenlaskua, vetoketjua, varjoliitoa ja vuorikiipeilyä. Sinun pitäisi olla valmistautunut ennen kuin lähdet vierailemaan vetoketjulla Panamassa ja Nicaraguassa tai patikoimaan Nepalin läpi. Tässä on lueteltu pari tapaa valmistautua seikkailuun:

Vaikka pakkausluettelosi seikkailumatkalle saattaa olla laaja, on muutamia asioita, joita sinun ei pitäisi tuoda. Tyypillinen virhe on uusien jalkineiden tai vaelluskenkien hankinta. Vaikka tämä saattaa tuntua suotavelta, vääränlaisten jalkineiden hankkiminen oli syy kipeisiin rakkuloihin ja kipeisiin jalkoihin. Paras valinta joko tuoda mukanasi tukevat jalkineet, jotka sopivat maastoon, tai ostaa pari paria useita viikkoja ennen lähtöä ja murtaa ne omassa kodissasi. Korut, hienot kellot, kihlasormukset ja muut tavarat olisi parasta jättää omaan kotiin. Hyvä ohje olisi jättää omaan kotiin kaikki, mistä olisit tuhoutunut päästä eroon. Jos ajattelet alasti ilman häänauhaa tai suosikkikaulakorua, osta väärennös käytettäväksi matkallasi. Tällä tavalla sinulla ei ole mitään valitettavaa, rikkoutuuko se, varastetaanko tai katoaako se. Lisäksi tämä on todella seikkailumatkailua. Tavoitteesi olisi selviytyä perusasioiden ympärillä. Jätä tuoksuvat voiteet ja upeat shampoot omaan kotiin. Pakkaa matkakokoisia pulloja kaikesta, mitä ne tarjoavat Targetin matkaosaan. Saattaa tuntua oudolta jättää kaikki mukavuutesi taakse, mutta päivän 6 aikana olet iloinen, ettet kanna mukanasi suuria pulloja hiustenhoitoainetta.

Seikkailumatkan aikana olet jalassasi pitkiä aikoja. Lähtöpäiväsi perusteella seisot, juokset, kävelet tai pyöräilet tunnin ajan. Sinun on valmistauduttava siihen seikkailuun. Rakkulat voivat hidastaa laskua eniten hyvässä fyysisessä kunnossa matkustavilla. Seikkailuun tarvitset vahvat jalat, erinomaiset jalkineet ja ei-puuvillaiset sukat. Kuten edellä totesin, sinun on ostettava uudet jalkineet hyvissä ajoin ennen matkaa. Haluat ehkä käydä useissa myymälöissä ja tutustua useisiin pareihin ennen kuin päätät löytää oikeat jalkineet. Lisäksi haluat ei-puuvillasukat siirtävän hikeä pois. Wet ft pehmenee ja rakkuloita helposti.

Jos olet menossa syrjäisille yhteisöille tai vaellukselle viidakossa, saatat kohdata vedessäsi mikroskooppisia mikro-organismeja, jotka saavat sinut kaipaamaan kotiin tai ehkä lääkäriin. Sinun tulee tuoda riittävästi vedenpuhdistustarvikkeita, jotta voit hyödyntää matkaasi. Pillereitä ja pieniä pisaroita löytyy suurimmaksi osaksi retkeilytarvikekaupoista. Tutki kaikkia vaihtoehtojasi ja valitse paras sekä sinulle että seikkailun lähtöpäivällesi.

On olemassa lukuisia verkkosivustoja, jotka tarjoavat vinkkejä ja neuvoja valmistautumaan seikkailumatkallesi. Löydät jopa fyysisiä harjoittelurutiineja ja ruokavalioideoita, jotka auttavat sinua saavuttamaan ja ylläpitämään täydellisen kuntotason ja terveyden. Voit tutkia pakkausluetteloita ja maatietoja auttaaksesi sinua valmistautumaan määränpäähän. Kunnollinen valmistautuminen matkalomaan varmistaa, että pystyt täysipainoisesti osallistumaan ja nauttimaan seikkailustasi!