Laina Kiinteää Talletusta Vastaan

Kiinteää talletusta vastaan otettu laina on vakuudellinen laina. Vakuus on kiinteä talletus. Tämä tekee lainasta kiinteää talletusta vastaan halvempaa kuin henkilökohtainen laina. Henkilökohtainen laina on vakuudeton laina.
Kiinteää talletusta vastaan nostettavissa oleva laina vaihtelee pankeittain. Se riippuu myös kiinteän talletuksen koosta. Mitä korkeampi kiinteän talletuksen arvo on, sitä suuremman lainasumman voit saada. Kiinteää talletusta vastaan voidaan yleensä saada lainaa 80-90 % sen arvosta.
Kiinteän talletuksen enimmäiskesto on 10 vuotta. Tämän seurauksena lainojen lyhennyksiä on mukautettava tämän ajanjakson aikana. Laina on maksettava takaisin ennen kiinteän talletuksen erääntymistä.

Miksi sijoittaa kiinteätalletussuunnitelmiin

Sijoittaminen on turvallista
Sijoitetut rahat ovat turvassa ja ansaitset talletukselle korkoa Hätätilanteessa voit tehdä ennenaikaisen kotiutuksen tai rikkoa kiinteän talletuksen .

Säästötapa
Kiinteään talletukseen sijoittaminen juurruttaa säästämisen arkeen t on helppo nostaa lainaa FD:tä vastaan. Voit lainata jopa 90 % FD:n summasta.

Auttaa saamaan lainaa
Voit panttaa FD:n vakuudeksi ja saada lainaa alemmalla hinnalla, jos säästöpankkitilillä tai käyttötilillä ei ole riittävästi saldoa FD-tilille.

Veroedut
Sijoitus 5 vuoden verosäästäjän kiinteään talletukseen on oikeutettu 80C §:n mukaiseen verovähennykseen, enintään 1,5 vuodessa. Tämä on parempi investointi.

Kelpoisuus kiinteään talletukseen

Asiakkaan tulee olla Suomessa asuva. Jopa alaikäinen tai HUF voi sijoittaa FD-sopimuksiin.

Kiinteiden talletusten tyypit

Säännöllinen kiinteä talletus

Tässä FD:ssä asiakas tallettaa rahaa pankkiin määräajaksi, jota kutsutaan kiinteän talletuksen hallintaoikeudeksi. Sovellettava korkoprosentti on korkeampi kuin säästöpankkitilin korko.

Tax Saver kiinteä talletus

Saat tuloverolain 80’C §:n mukaisen 1,5 prosentin verovähennyksen vuodessa sijoituksestasi 5 vuoden verosäästö FD:hen. Vähintään 10 000 talletus tulee tehdä. FD:n avaamiseen ei tarvita säästöpankkitiliä.

Senior Citizens Fd

Flexi kiinteän talletusmahdollisuuden avulla FD:n tallettaja voi siirtää rahaa säästöpankista tai käyttötililtä, johon FD on liitetty, FD:hen ja päinvastoin. Se tunnetaan myös nimellä Sweep in-Sweep out -toiminto tai automaattinen lakaisutoiminto. Tallettaja voi ohjeistaa pankkia siirtämään ylimääräisen summan Säästöpankkien tililtä FD:lle 1 vuoden toimikaudeksi. Tämä siirretty summa ansaitsee paremman tuoton kuin säästöpankkitili. Suurin osa säästöpankkitileistä tarjoaa 3,5 prosentin vuotuisen koron. Jos säästöpankki- tai käyttötilillä ei ole riittävästi saldoa tallettajan ohjeiden mukaisesti, varat lakataan kiinteästä talletuksesta tälle tilille. Voit tehdä noston näistä kiinteästä talletuksesta kaikissa hätätilanteissa vaikuttamatta säästöihisi tai jopa rikkomatta talletusta. Korkoa menetetään vain pyyhkäisyltä summalta, ei koko talletukselta.

Kiinteiden talletusten ominaisuudet

  • Pankit tarjoavat kiinteitä talletuksia, joiden kesto on 7 päivästä 10 vuoteen
  • FD:n korkotaso vaihtelee pankeittain. Pitkäaikaisten talletusten korko on korkeampi
  • Pankit ovat ottaneet käyttöön myös vaihtuvakorkoiset kiinteät talletukset. Tällaisten talletusten korko vaihtelee markkinakorkojen mukaan.
  • FD:n toimikausi ja korko ovat kiinteät. Siksi tallettaja tietää FD:n erääntymismäärän talletuksen tekemishetkellä.
  • Vaikka korkoa korotetaan neljännesvuosittain, se annetaan vain eräpäivänä.
  • BOF on sallinut pankkien noteerata korkeamman koron yksittäisille talletuksille, jotka ovat yli 15.
  • Pankit antavat sinun käyttää lainoja FD:tä vastaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *