Loppukuluvakuutus

Loppukuluvakuutukset ovat todellisuudessa pieniä henkivakuutuksia, jotka on tarkoitettu maksamaan vainajan hautauskulut ja muut jäljellä olevat velat. Nämä vakuutukset ostetaan henkivakuutusyhtiöiden kautta, ja niiden nimellisarvo on alhainen, tyypillisesti 5 000–50 000 euroa. Vakuutuksenottaja nimeää edunsaajan ostoprosessin aikana. Edunsaaja tekee korvausvaatimuksen ja pystyy maksamaan hautauskulut sekä muut jäljellä olevat kulut. Loppukuluvakuutuksia on kahta tyyppiä, määräaikainen ja koko elinikäinen.

Määräaikaiset henkivakuutukset on suunniteltu maksamaan kuolemantapausetuuksia vain, jos vakuutuksenottaja kuolee ennen vakuutuksessa määriteltyä tiettyä vuotta tai ikää sen mukaan, kumpi tulee myöhemmin. Jos vakuutuksenottaja elää tietyn määrän vuotta tai ikää, vakuutus peruuntuu eikä kuolemantapausetuuksia makseta. Aikajakso on yleensä kaksikymmentä vuotta ja ikäraja yleensä kahdeksankymmentä vuotta. Useimmat määräaikaisten henkivakuutusten tarjoajat tutkivat sairaushistoriasi ja jotkut vaativat kokeen. Huonokuntoisille ihmisille voidaan myöntää asteittainen kuolemantapauskorvaus, joka rajoittaa tai kokonaan kieltää kuolemantapausetuuden, jos kuolema tapahtuu vakuutuksen ensimmäisten vuosien (yleensä 2-3 vuoden) aikana. Vakuutusmaksut voivat myös nousta ajan myötä vakuutuksen voimassaoloaikana.

Koko elämän vakuutuksissa on kuolemantapausosuus ja säästötiliosa, jotka jaetaan edunsaajille vakuutuksenottajan kuoltua. Joten osa palkkiosta menee maksamiseen, jotta kuolemantapausetuudet pysyisivät aktiivisina, ja osa palkkiosta menee säästötilille. Säästötilillä oleva raha sijoitetaan yleensä osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin, rahamarkkinoille tai muihin sijoitusvälineisiin. Todelliset sijoitussalkun suhdeluvut riippuvat useista asioista, kuten aikahorisontista, vakuutuksenottajan riskiprofiilista ja tilinhoitajan harkinnasta. Säästötilillä olevat varat toivottavasti saavat hyvän tuoton sijoitukselle, kun edunsaaja esittää vaatimuksen. Yhdessä kuolemantapausten kanssa nämä varat voivat olla huomattavia ja voivat ylittää hautajaisten kulujen maksamisen. Joissakin tapauksissa he voivat asettaa edunsaajille eliniäksi.

Millainen lopullinen kulupolitiikka on siis paras sinulle? Se riippuu todella ainutlaatuisesta tilanteestasi. Sekä aikavälillä että koko politiikalla on hyvät ja huonot puolensa. Määräaikaisten vakuutusten vakuutusmaksut ovat paljon pienemmät kuin kokonaisissa vakuutuksissa, joten ne ovat hyvä valinta, jos haluat minimoida kuukausittaiset kulut. Jos kuitenkin selviät vakuutuksessasi sovitun ajanjakson yli, vakuutus mitätöityy ja menetät kaikki jo maksamasi vakuutusmaksut. Jos tunnet olosi epämukavaksi mahdollisuudesta menettää kuolemantapausetuksesi etkä saa mitään vastineeksi vakuutusmaksuistasi, kokonaiset vakuutukset voivat olla parempi vaihtoehto. Koko vakuutusten kuolemantapausetuudet eivät koskaan vanhene niin kauan kuin maksat vakuutusmaksusi.

Lisäksi saat mielenrauhan, kun tiedät, että osa vakuutusmaksuistasi menee säästöihin, eikä se mene kokonaan hukkaan. Kokonaisten vakuutusten vakuutusmaksut ovat kuitenkin paljon korkeammat kuin määräaikaisten vakuutusten vakuutusmaksut. Tämä johtuu siitä, että pakotat itsesi säästämään rahaa vakuutusmaksujen lisäksi. Ota huomioon myös se tosiasia, että vakuutusasiamiehet saavat suuria myyntipalkkioita näiden vakuutusten myynnistä, todellisuudessa osa jokaisesta maksamastasi vakuutusmaksusta menee myyntiedustajalle. Lisäksi ei kaikilla, mutta monilla näistä vakuutussopimuksista on huono sijoitusvaihtoehto, täynnä huonosti toimivia ajoneuvoja ja korkeita palkkioita. Lopuksi, jos päätät peruuttaa vakuutuksen, sinun on maksettava mojova maksu.

Useimmat asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että termivakuutukset ovat parempi valinta useimmille ihmisille, koska he voivat yksinkertaisesti perustaa oman erillisen sijoitustilin, kuten IRA:n tai 401K:n, tekemällä pohjimmiltaan saman asian kuin koko vakuutus, mutta ilman korkeita palkkioita ja tehokkaammin. sijoituksia sekä vapautta sijoittaa milloin tahansa. Edunsaajat voidaan myös määrittää tämän tyyppisille tileille. Kokonaiset politiikat voivat kuitenkin olla järkeviä varakkaille henkilöille, jotka maksavat jo maksimissaan maksuja kaikille mahdollisille eläke- ja terveyssäästötileille. Muista, että riippumatta siitä, minkälaisen vakuutuksen saat, edunsaajilla ei ole laillista velvollisuutta toteuttaa vainajan toiveita ja käyttää varoja vainajan pyytämällä tavalla. Joten jos olet ostamassa loppukustannusvakuutusta, valitse edunsaaja, jonka uskot hallitsevan varoja hyvin ja toteuttavan hautajaisjärjestelysi pyynnöstäsi. Jos sinusta tuntuu, ettei kukaan tuntemasi voi suorittaa niitä, harkitse ennakkovakuutusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *