Mikä vaikuttaa autovakuutukseni hintaan?

Oletko koskaan miettinyt, kuinka autovakuutusyhtiöt laativat tarjouksesi ja kuinka he pääsevät tarjottuun summaan? Ensinnäkin se riippuu siitä, mikä yritys lainaa, ja toiseksi on olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka ne ottavat huomioon, ja nämä vaikuttavat kokonaissummaan, jonka ne tarjoavat sinulle. Näitä tekijöitä ovat etsimäsi politiikan tyyppi sekä riskitekijät. Tärkeintä on, että mitä riskialttiimpi olet, sitä enemmän joudut maksamaan. Syynä on se, että sinulla on enemmän korvausvelvollisuutta ja sitä enemmän vastuuta, että he joutuvat maksamaan vakuutuksestasi. Alla on muutamia asioita, jotka määrittävät auton vakuutustarjouksen ja jotka vaikuttavat kuukausittaisiin vakuutusmaksuihisi.

Poliittiset päätökset

Riippuen arvo kattavuus vakuutuksen, jonka haluat määrittää kuukausittaiset vakuutusmaksut. Oletetaan esimerkiksi, että haluat kattaa autosi R100K sijaan R80K:n sijaan, vakuutusyhtiön on maksettava enemmän, jos jotain tapahtuu, ja tämä on syy korkeampaan vakuutusmaksuun. Nyt se oli yksinkertainen osa. Seuraavaksi päästään ylimäärään. Tämä on “osallistumismaksu”, joka sinun on maksettava onnettomuuden sattuessa ja vakuutusyhtiö maksaa loput ajoneuvolle aiheutuneet vahingot (lisätietoa löydät osiosta “autovakuutus ja ehdot ja ehdot” verkkosivuillamme. Jos olet valmis maksamaan enemmän, kun haet, vakuutusmaksusi ovat pienemmät. Huomaat, että mitä halvempi autovakuutus on, sitä enemmän sinun on maksettava ylijäämä, muista vertailla tätä kohta.

Ajohistoriasi/onnettomuuksiesi ja vahinkohistoriasi
Ajohistoriallasi on suuri vaikutus autovakuutuksesta maksamasi summaan. Jos sinulla on ollut paljon onnettomuuksia, vakuutusmaksusi ovat automaattisesti korkeammat, koska vakuutusyhtiö olettaa automaattisesti, että sinulla on enemmän tapaturmia.

Henkilökohtaiset tietosi

Tämä saattaa tuntua sinusta epäreilulta, mutta vakuutusyhtiöt huomioivat ikäsi, sukupuolesi ja siviilisäätyksesi tarjousta tehdessään. Jos olet nuori naimaton mies, vakuutusmaksusi ovat korkeammat kuin vanhempi naimisissa oleva mies. Ja ei, mitään ei voida tehdä tämän muuttamiseksi.

Sinun ajoneuvosi

Usko tai älä joidenkin autojen vakuuttaminen maksaa enemmän kuin toisten. Jos autosi on kallis, vakuutusmaksusi ovat korkeammat kattamaan ajoneuvon kustannukset, jos sille tapahtuu jotain. Myös urheiluautojen ja keskimääräisten autojen palkkioissa on eroa. Urheiluautolla on korkeammat palkkiot, koska se voi kulkea paljon nopeammin kuin muut autot ja se joutuu todennäköisemmin onnettomuuteen. Sitten saat autot, kuten katumaasturit ja luksusajoneuvot, jotka todennäköisemmin varastetaan, ja siten niiden palkkiot ovat korkeammat. Joten saadaksesi alhaisemman palkkion yritä valita auto, jota aiot huolellisesti.

Kuinka turvallinen alue, jolla asut

Joillakin alueilla varkaus- ja onnettomuuksien määrä on korkeampi. Vakuutusmaksu lasketaan myös asuinalueesi ja niiden alueiden turvallisuudesta, joille normaalisti ajaisit. Jos pystyt todistamaan vakuutusyhtiölle turvallisuustoimenpiteet, joita käytät näiden riskien minimoimiseksi, saatat saada alhaisemman vakuutusmaksun ( esim. pysäköidä autosi autotalliin)

Kuinka hyvä luottotietosi on?

Jos luottopisteesi ei ole kovin hyvä, vakuutusyhtiöt pitävät sitä myös korkean riskin politiikkana ja vakuutusmaksusi ovat korkeammat, koska mahdollisuudet, että he joutuvat käyttämään rahaa vakuutusmaksujen keräämiseen, ovat suuremmat. Tästä syystä he pyytävät luottotietojasi.

Muita huomioitavia asioita

Nämä vakuutuksissa huomioon otettavat asiat voivat vaihdella vakuutusyhtiöstä toiseen. Jotkin niistä kertovat kuinka vanha autosi on, oletko käynyt ylimääräisiä ajokursseja ja onko vakuutuksesi katkennut (ajat, jolloin et ollut vakuutettu).

Lyhyesti

Monet tekijät vaikuttavat auton vakuutustarjouksen kustannuksiin, ja joihinkin näistä voit vaikuttaa ja joihinkin et. Muista, ettei koskaan kannata valehdella sellaisesta, jonka tiedät lisäävän vakuutusmaksujasi. Jos jäät kiinni, politiikkasi raukeaa, tai vielä pahempaa sinua syytetään petoksesta. Yritä mahdollisimman hyvin rajoittaa riskitekijöitäsi ja muista etsiä halvimmat tarjoukset verkossa. Jos haluat uuden vakuutuksen, täytä vasemmassa yläkulmassa oleva lomake saadaksesi muutamia ilmaisia autovakuutustarjouksia.