Milloin ei Tarvitse Jälleenrahoittaa Kotiasi

Joskus asuntolainojen korot näyttävät uskomattoman houkuttelevilta ja näyttää siltä, että kaikki hyppäävät jälleenrahoituskelkkaan. Vaikka jälleenrahoitus, kun korot ovat erittäin alhaiset, voi näyttää hyvältä idealta, kaikki eivät hyötyisi kotinsa jälleenrahoituksesta. Asunnonomistajat, joilla on jo paljon velkaa, olemassa oleva toinen asuntolaina tai aikovat muuttaa tulevaisuudessa, saattavat itse asiassa joutua maksamaan enemmän jälleenrahoituksesta alhaisemmalla korolla kuin pysyessään nykyisellä asuntolainallaan.

Kuinka paljon omaa pääomaa sinulla on tällä hetkellä kiinteistössäsi?

Yksi ensimmäisistä asioista on selvitettävä, onko kiinteistössä jo riittävästi omaa pääomaa. Jälleenrahoittamisessa ei ole mitään järkeä, jos olet jo lainannut 90 % tai enemmän asuntosi arvosta asuntolainaksi tai toiseksi asuntolainaksi. On ihanteellista lainata alle 80 % asuntosi arvosta, jos suunnittelet jälleenrahoitusta. Kun lainaat alle 80 % kiinteistön arvosta, sinun ei tarvitse maksaa PMI- tai yksityistä asuntolainavakuutusta.

Kuinka kauan olet maksanut?

Jos olet maksanut asuntolainaasi jo pitkään, jälleenrahoitus voi tässä vaiheessa maksaa sinulle paljon enemmän korkoa, vaikka korkotasosi onkin paljon alhaisempi kuin nykyinen korkotasi. Jos olet melko pitkällä lainassasi, suurin osa maksamastasi summasta on tässä vaiheessa periaatetta, joten jälleenrahoitus ei olisi hyvä idea.

Tarkista luottotietosi

Varmista, että luottopisteesi on parempi tai vähintään sama kuin se oli silloin, kun otit asuntolainasi ensimmäisen kerran, muuten et todennäköisesti vieläkään täytä tarpeeksi alhaista korkoa, jotta jälleenrahoituksen kannattaisi. Monet ihmiset keräävät velkaa luottokorteillaan ja ottavat sitten muita luottoja uuden kodin ostamisen jälkeen. Tämä toiminta itsessään voi itse asiassa alentaa luottopisteitäsi, vaikka maksaisit kaikki nämä laskut ajoissa joka kuukausi.

Kuinka kauan aiot asua kotonasi?

Pääsääntöisesti sinun tulee harkita jälleenrahoitusta vain, jos aiot asua kotonasi yli 5 vuotta. Jos et aio pysyä paikallasi vähintään niin pitkään, et todennäköisesti saa takaisin kustannuksia tai jälleenrahoitusta.

Vaikka on monia hyviä syitä jälleenrahoittaa, kun korot ovat kaikkien aikojen alhaalla, jälleenrahoitus ei ole kaikille. Tarkastele kaikkia muuttujia, kun päätät, hyödyttäisikö jälleenrahoitus sinua vai ei, ja varmista, että lasket luvut itse. Verkossa on saatavilla useita asuntoluottojen jälleenrahoituslaskijoita, joiden avulla voit selvittää, kuinka kauan kestää, että uudesta lainasta saamasi säästöt kompensoivat jälleenrahoituksen kustannukset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *