Mitä on digitaalinen markkinointi

Mitä On Digitaalinen Markkinointi

Verkkosivuston markkinointi

Verkkosivusto on kaiken digitaalisen markkinoinnin keskiössä. Yksin se on erittäin tehokas kanava, mutta se on myös väline, jota tarvitaan erilaisten verkkomarkkinointikampanjoiden toteuttamiseen. Verkkosivuston tulee edustaa brändiä, tuotetta ja palvelua selkeällä ja mieleenpainuvalla tavalla. Sen tulee olla nopea, mobiiliystävällinen ja helppokäyttöinen.

Pay-Per-Click (PPC) -mainonta

PPC-mainonnan avulla markkinoijat voivat tavoittaa Internetin käyttäjiä useilla digitaalisilla alustoilla maksettujen mainosten kautta. Markkinoijat voivat luoda PPC-kampanjoita Googlessa, Bingissä, LinkedInissä, Twitterissä, Pinterestissä tai Facebookissa ja näyttää mainoksiaan ihmisille, jotka etsivät tuotteisiin tai palveluihin liittyviä termejä. PPC-kampanjat voivat ryhmitellä käyttäjiä heidän demografisten ominaisuuksiensa perusteella (kuten iän tai sukupuolen mukaan) tai jopa kohdistaa heidän erityisiin kiinnostuksiinsa tai sijaintiinsa. Suosituimmat PPC-alustat ovat Google Ads ja Facebook Ads.

Sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on tavoittaa potentiaalisia asiakkaita sisällön käytön kautta. Sisältö julkaistaan yleensä verkkosivustolla ja sitä mainostetaan sitten sosiaalisen median, sähköpostimarkkinoinnin, hakukoneoptimoinnin tai jopa PPC-kampanjoiden kautta. Sisältömarkkinoinnin työkaluja ovat blogit, e-kirjat, verkkokurssit, infografiat, podcastit ja webinaarit.

Sähköpostimarkkinointi

Sähköpostimarkkinointi on edelleen yksi tehokkaimmista digitaalisen markkinoinnin kanavista. Monet ihmiset sekoittavat sähköpostimarkkinoinnin roskapostiviesteihin, mutta siitä ei ole kyse sähköpostimarkkinoinnista. Sähköpostimarkkinointi on tapa ottaa yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiisi tai brändistäsi kiinnostuneisiin ihmisiin. Monet digitaaliset markkinoijat käyttävät kaikkia muita digitaalisen markkinoinnin kanavia liidien lisäämiseen sähköpostilistoilleen ja sitten he luovat sähköpostimarkkinoinnin avulla asiakashankintasuppiloita muuttaakseen liideistä asiakkaita.

Sosiaalisen median markkinointi

Sosiaalisen median markkinointikampanjan ensisijainen tavoite on bränditietoisuus ja sosiaalisen luottamuksen rakentaminen. Kun menet syvemmälle sosiaalisen median markkinointiin, voit käyttää sitä liidien hankkimiseen tai jopa suoramyyntikanavana.

Kumppanuusmarkkinointi

Affiliate-markkinointi on yksi vanhimmista markkinoinnin muodoista, ja Internet on tuonut uuden elämän tähän vanhaan valmiustilaan. Yhteistyömarkkinoinnin avulla vaikuttajat mainostavat muiden tuotteita ja saavat palkkion joka kerta, kun tehdään myynti tai liidi esitellään. Monilla tunnetuilla yrityksillä, kuten Amazonilla, on kumppaniohjelmia, jotka maksavat miljoonia dollareita kuukaudessa tuotteitaan myyville verkkosivustoille.

Videomarkkinointi

YouTubesta on tullut toiseksi suosituin hakukone, ja monet käyttäjät kääntyvät YouTubeen ennen ostopäätöstä, oppiakseen jotain, lukeakseen arvostelua tai vain rentoutuakseen. Videomarkkinointikampanjan suorittamiseen on useita videomarkkinointialustoja, mukaan lukien Facebook Videos, Instagram ja jopa TikTok. Yritykset menestyvät parhaiten videolla integroimalla sen hakukoneoptimointiin, sisältömarkkinointiin ja laajempiin sosiaalisen median markkinointikampanjoihin.

SMS-viestit

Yritykset ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot käyttävät myös tekstiviestejä lähettääkseen tietoa uusimmista kampanjoistaan tai tarjotakseen mahdollisuuksia halukkaille asiakkaille. Poliittiset ehdokkaat käyttävät myös tekstiviestikampanjoita positiivisen tiedon levittämiseen omista alustoistaan. Teknologian kehittyessä monet teksti-anna-kampanjat antavat asiakkaille myös mahdollisuuden maksaa suoraan tai antaa yksinkertaisella tekstiviestillä.

Digimarkkinoinnin haasteet

Digitaalinen markkinointi asettaa toimittajilleen erityisiä haasteita. Digitaaliset kanavat lisääntyvät nopeasti, ja digitaalisten markkinoijien on pysyttävä näiden kanavien toiminnassa, vastaanottimien käytössä ja niiden avulla tuotteiden tai palveluiden tehokkaassa markkinoinnissa. Lisäksi vastaanottajien huomion kiinnittäminen on yhä vaikeampaa, koska kilpailevat mainokset tulvii vastaanottajat yhä enemmän. Digimarkkinoijat pitävät myös haastavana analysoida keräämiään valtavia tietoja ja sitten hyödyntää tätä tietoa uusissa markkinointitoimissa.