Moottoripyörän vakuutus

Moottoripyörävakuutus liittyy ajoneuvon perusvakuutukseen, mutta sitä myydään usein omana erikoistuotteenaan. Koska moottoripyöräilijät luokitellaan erilaiseksi riskitasoksi kuin tavallinen tila-auton kuljettaja, kaikki vakuutusyhtiöt eivät tarjoa kattavuutta. On kuitenkin edelleen mahdollista ostaa useilta palveluntarjoajilta. Vaikka rajoitettu määrä pääasiallisia vakuutuksentarjoajia tarjoaa moottoripyörävakuutuksen, on monia omistautuneita vakuutuksentarjoajia.

Erityisten moottoripyörien suojaryhmien lisäksi ns. korkean riskin vakuutusyhtiöt, kuten Progressive ja Dairy land, tarjoavat vakuutusta myös pyöräilijöille. Jotkin vakuutusturvat voivat olla saatavilla paikallisen moottoripyöräseurasi kautta, vaikka saatat joutua todistamaan ryhmän jäsenyyden päästäksesi mukaan. Kun valitset moottoripyörävakuutusta, sinun tulee harkita ajotottumuksiasi huolellisesti. Viikonloppupyöräilijöille, etäisyyksille ajajille ja niille, joille moottoripyörä on kokopäiväinen ajoneuvo, on tarjolla erilaisia käytäntöjä. Jos pidät kattavuuden tavoitteesi mielessä, voit saada paremman suunnitelman itsellesi.

Moottoripyörävakuutustarjouksia varten tarvittavat tiedot

Yleiset moottoripyörävakuutuksen ominaisuudet

Moottoripyörävakuutus suojaa pyörää, sinua ajajana ja kaikkia muita, jotka voivat loukkaantua moottoripyörän kosketuksesta tai käytön seurauksena.

Yleisimmät moottoripyörävakuutuksen ominaisuudet ovat:

 • Törmäyskattavuus. Aivan kuten auto, moottoripyöräsi on suojattu, jos olet törmäyksessä.
 • Ruumiillinen vamma. Tämä vakuutus on sinulle ratsastajana kattamaan vammat, joita saatat saada ajaessasi pyörällä.
 • Lääkärimaksut muille. Jos sinulla on matkustajia tai törmäät johonkin pyörällä, tämä auttaa kattamaan heidän sairauskulunsa moottoripyörävakuutuksestasi.
 • Kattava moottoripyörän kattavuus. Tämä suoja suojaa pyörääsi luonnollisilta onnettomuuksilta, kuten putoavilta oksilta, jotka painavat pyörää, ilkivallalta ja muilta ei-törmäyksiltä.
 • Räätälöityjen laitteiden kattavuus. Tämä moottoripyöräturva kattaa mukauttamisesta, jonka olet saattanut tehdä pyörällesi, jos se on vaurioitunut, varastettu tai ilkivallassa.
 • Tiepalvelu. Jos rikot tai joudut jumiin tien sivuun, voit saada hinausta ja muuta tienvarsipalvelua koko moottoripyörävakuutussuunnitelmasi ajan.
 • Aseta tai säilytys. Tämä ominaisuus muuttaa palkkiosi kuukausina, jolloin huonot sääolosuhteet estävät sinua ajamasta. Vaikka se ei sisälly kaikkiin käytäntöihin, se on suosittu kausimatkustajien suosima.

Moottoripyörävakuutus alennuksia saatavilla

 • Voit saada alennuksia moottoripyörävakuutuksestasi yhdistämällä vakuutusturvan, asentamalla turvaominaisuuksia ja osallistumalla ajokursseihin.
 • Yhdistelmävakuutuksella moottoripyörävakuutus yhdistetään yleensä toiseen ajoneuvovakuutukseen alennuksen saamiseksi. Alennuksen saamiseen voidaan käyttää myös asunnonomistajan käytäntöjä, vaikka vuokrasopimuksia ei yleensä saa käyttää.
 • Pyörän turvaominaisuudet voivat myös auttaa sinua alentamaan moottoripyörän vakuutusmaksuja. Jos sinulla on pyörän lukot tai seurantajärjestelmä, tämä voi ansaita sinulle alennuksen. Hälyttimet voivat myös ansaita alennuksia.
 • Turvallisuuskurssit voivat alentaa riskiluokitustasi kuljettajana. Tämä auttaa puolestaan laskemaan korkojasi. Sinun tulee kuitenkin punnita kurssin hinta mahdollisiin säästöihin ennen ilmoittautumista.

Moottoripyörävakuutuksen poikkeukset huomioitava

Moottoripyörästäsi riippuen saatat jäädä vakuutusturvan ulkopuolelle, jos et noudata osavaltiotasi koskevia asianmukaisia turvatoimenpiteitä tai otat luvattomia matkustajia kyytiin. Lue vakuutus huolellisesti myös nähdäksesi, onko olemassa räätälöityjä kohteita, jotka voivat mitätöidä osan vakiomoottoripyörävakuutuksen kattavuudestasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *