Onkologinen estetiikka

Onkologinen Estetiikka

Mitä onkologian estetiikka on?

Oncology Estheticsin käytäntö sertifioi lisensoidut kosmetologit tarjoamaan mukavuutta ja helpotusta esteettisten hoitojen aikana (kasvohoidot, pedikyyrit, iho-, vartalonhoito-, meikki-, hius- ja rintaliivit) asiakkaille, jotka ovat hoidossa syöpää tai toipumassa siitä. Erikoistuneen, intensiivisen, kliinisen koulutuksen avulla kokeneet kosmetologit ymmärtävät syvän ymmärryksen syövän ja syövänvastaisen hoidon vaikutuksista kehoon. Integroituna hoitomuotona opimme tarjoamaan esteettistä, ihon ja vartalonhoitomukavuutta, helpotusta ja vaihtoehtoja parhaiten ja turvallisesti työskennellessämme hoitoja määräävien onkologiatiimien kanssa.

Yhteisön syövästä selviytyneet ilmaisevat onkologisen esteettisyyden (OE) tarpeen

Tärkeintä on, että esteetikko koulutetaan työskentelemään syöpäpotilaiden kanssa hoidon ja toipumisen aikana, ja kylpylähoidoista saatavat hyötyjä ovat rentoutuminen, stressin vähentäminen sekä henkinen ja vertaismukavuus. Minun kaltaiset ihmiset vastustavat “ryhmäterapiaa” tai muita kuin lääketieteellisiä hoitoja. Esteetikolle altistuminen pakottaa syöpäpotilaat tekemään jotain hyvää itselleen huolimatta itsestään.

Toivon, että tämä palvelu [Clinical Oncology Esthetics] olisi ollut käytettävissäni. Makaan sängyssä ihoni oli niin kuiva, että se halkeili, ja kemo- ja sädehoidolla jalkojen ja käsien hierominen olisi saanut minut tuntemaan oloni erittäin naiselliseksi. Kalju pääni ja korvani olisivat tykänneet. Toivon, että minulle olisi tarjottu kylpylähoitoa, jotta minun ei tarvitsisi miettiä seuraavaa suoliston liikettä tai oksennuskohtausta, vaan vain makaa ja hemmoteltu. Uskon, että tällaisesta hoidosta olisi ollut paljon hyötyä henkiselle hyvinvoinnilleni, jo pelkkä ihon hemmottelun tunne olisi riittänyt. Haluaisin ehdottomasti kylpylähoidon jonkun tähän palveluun koulutetulle henkilölle.

Mielestäni Clinical Oncology Esthetics -koulutus on välttämätön sanitaatioasioiden ja satamahoidon kannalta. On tärkeää, että kosmetologit koulutetaan työskentelemään syöpäpotilaiden kanssa hoidon ja toipumisen aikana, sillä potilaat eivät halua joutua selittämään hoitoaan.