PRP Terapia

PRP Terapia

Verihiutale Rich Plasma, joka tunnetaan myös nimellä PRP, on injektiohoito, jossa käytetään ihmisen omaa verta. Yksittäisestä potilaasta otetaan ruiskuun osa verta. Tämä on suhteellisen pieni määrä verrattuna verenluovutukseen, joka poistaa 500 cc. Veri sentrifugoidaan erityisessä sentrifugissa (standardien harvestointitekniikoiden mukaisesti) sen komponenttien (punasolut, verihiutalerikas plasma ja plasma) erottamiseksi. Verihiutalerikas plasma erotetaan ensin ja aktivoidaan sitten pienellä määrällä kalsiumia. mahdollistaa kasvutekijöiden vapautumisen verihiutaleista, mikä puolestaan vahvistaa paranemisprosessia.

Tämän jälkeen PRP ruiskutetaan hoidettavalle alueelle. Verihiutaleet ovat veresi hyvin pieniä soluja, jotka osallistuvat hyytymisprosessiin. Kun PRP injektoidaan vaurioituneelle alueelle, se aiheuttaa lievän tulehduksen, joka laukaisee paranemiskaskadin. Kun verihiutaleet järjestäytyvät hyytymään, ne vapauttavat useita entsyymejä edistääkseen paranemista ja kudosvasteita, mukaan lukien kantasolujen houkutteleminen vaurioituneen alueen korjaamiseksi.

Tämän seurauksena uusi kollageeni alkaa kehittyä. Kun kollageeni kypsyy, se alkaa kutistua aiheuttaen vaurioituneen alueen kiristymistä ja vahvistumista. Hoidettaessa loukkaantuneita tai auringon ja ajan vaurioituneita kudoksia ne voivat saada aikaan kudoksen uudelleenmuodostumisen terveempään ja nuorempaan tilaan.

Koko toimenpide kestää noin 45 minuutista – 1 tuntiin. Yleensä hoitoja suositellaan, mutta joillekin henkilöille voi olla aihetta enemmänkin. Korjaushoito voidaan tehdä kerran vuodessa ensimmäisen hoitoryhmän jälkeen tulosten parantamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Oman kudoksen käyttämisen edun lisäksi, mikä eliminoi allergioita, lisää kiehtovaa omien kantasolujesi mobilisointia hyödyksesi. PRP:llä on osoitettu olevan yleisiä nuorentava vaikutus ihoon, sillä se parantaa ihon rakennetta, hienoja juonteita ja ryppyjä, lisää volyymia kollageenin ja elastiinin lisääntyneen tuotannon kautta sekä vähentää ja parantaa arpien ulkonäköä.

Muita hyötyjä:

minimaaliset seisokit
turvallinen minimaalisella riskillä
lyhyt toipumisaika
Luonnollisen näköisiä tuloksia
Yleisanestesiaa ei tarvita

Esteettisiin toimenpiteisiin käytettävä PRP on turvallinen useimmille vuotiaille. Vasta-aiheita on hyvin vähän, mutta potilaat, joilla on seuraavat sairaudet, eivät ole ehdokkaita.

Akuutit ja krooniset infektiot
Ihosairaudet
Syöpä
Kemoterapia
Vakavat aineenvaihdunta- ja systeemiset häiriöt
Epänormaali verihiutaleiden toiminta (verihäiriöt, eli hemodynaaminen epävakaus, hypofibrinogenemia, kriittinen trombosytopenia)
Krooninen maksan patologia
Antikoagulaatiohoito
Taustalla oleva sepsis
Kortikosteroidien systeeminen käyttö kahden viikon kuluessa toimenpiteestä
Raskaana oleva tai imettävä