Puolustavia ajovinkkejä jokaisen kuljettajan tulisi tietää

Usein Sydneyn liikenteenhallinnan virkailijat muistuttavat ajoneuvojen omistajia ja kuljettajia puolustamaan ajamista pelastaakseen henkensä teiden vaaroilta, mutta valitettavasti vain harvat todella ymmärtävät, mitä sana “puolustava” tarkoittaa.

Puolustava asema Mitä sinun tulee tietää

Teknisesti puolustava ajo tarkoittaa ajoneuvon vastuullista käyttöä välttämällä liikenneonnettomuuksia tai niiden aiheuttamista ihmishenkien, ajan ja rahan säästämiseksi. Jotkut määrittelevät sen myös liikennesääntöjen oppimista ja hallitsemista pidemmälle meneväksi ajomuodoksi, jolla pyritään lieventämään ajamisen riskejä ennakoimalla vaarallisia liikennetilanteita.

Puolustavien kuljettajien yhteisiä ominaisuuksia ovat tarkkaavaisuus, valppaus ja tiehen ja ajamiseensa keskittyminen. Näitä ominaisuuksia havaitaan harvoin aggressiivisilla ja holtittomilla kuljettajilla, koska heillä on taipumus kiihtyä, ajaa vaikutuksen alaisena, lähettää tekstejä ja periaatteessa välittää vähemmän muista ihmisistä ajaessaan. Nämä kuljettajat rikkovat myös liikennesääntöjä, mikä tekee heistä alttiita liikenneonnettomuuksiin.

Askeleita, jotka tekevät sinusta hyvän puolustavan kuljettajan

Joka päivä liikenneonnettomuuksia tapahtuu eri osissa, erityisesti tiheästi asutuilla ja kaupungistuneilla alueilla, kuten Sydneyssä. Onnettomuussyitä on maassa erilaisia, minkä vuoksi on parasta, että osaa välttää joutumasta yhteen. Voit olla kilometrien päässä katastrofista, jos osaat harjoitella puolustavaa ajoa.

Sinua voidaan pitää puolustavana kuljettajana seuraamalla näitä vinkkejä:

  • Keskity tiehen – Älä myöskään koskaan laiminlyödä liikennesääntöjen noudattamista, sillä ne on otettu käyttöön oman ja muiden autoilijoiden turvallisuuden suojelemiseksi. Älä myöskään ole hajamielinen kuljettaja. Älä häiritse matkapuhelimesi, musiikkisoittimesi, matkustajasi tai muita aiheita, jotta voit keskittyä tiehen, jolloin olet vähemmän altis onnettomuuksille. Vielä tärkeämpää on, että jos kuljetat dieselperävaunua, sinun on ehdottomasti kiinnitettävä erityistä huomiota liikenteeseen onnettomuuksien välttämiseksi.
  • Aja parhaasi – Aja raittiina ja valppaana. Älä koskaan ajattele ajamista alkoholin tai laittomien huumeiden vaikutuksen alaisena, sillä saatat joutua auto-onnettomuuteen. Et myöskään halua ajaa unisena, koska vaarannat itsesi ja muut ihmiset. Päihtymys ja väsymys eivät sovi hyvin yhteen ajamiseen. Jos todella tarvitset juoda, varmista, että sinulla on joku, joka ajaa sinut määränpäähäsi. Jos tunnet itsesi uneliaaksi, käänny turvalliseen paikkaan ja lepää hetki.
  • Muista kuljettajat – tullaksesi turvallisemmaksi ja puolustavammaksi kuljettajaksi sinun on aina oltava tarkkaavainen muiden autoilijoiden suhteen. Vaikka noudatat kaikkia liikennesääntöjä ja harjoittelet kaikkia tarvittavia turvatoimia, voit silti joutua onnettomuuteen, koska on muita kuljettajia, jotka välittävät vähemmän liikenneturvallisuudesta. Siksi sinun tulee oppia tarkkailemaan muita kuljettajia, jotta sinulla on riittävästi aikaa reagoida tien vaaroihin.
  • Pidä ajoneuvosi parhaassa kunnossa – Varmista, että autosi on hyvässä toimintakunnossa ja ajokuntoinen. Tarkista autosi jarrut, ajovalot, merkkivalot, tuulilasi, renkaat, pyörät, öljyt ja muut tärkeät osat ja elementit. Jos matkustat aina dieselperävaunun kanssa, on myös tärkeää tarkistaa sen liikennekelpoisuus, jotta se ei aiheuta ongelmia tien päällä.

Puolustava kuljettaja ei ehkä ole helppoa, mutta voit ottaa sen haasteena. Haasta itsesi tullaksesi turvallisemmaksi ja viisaammaksi kuljettajaksi turvallisuutesi vuoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *