Rideshare Vakuutus

Rideshare Vakuutus

Mikä on kyytivakuutus?

Jos ajat kyytipalveluun, kuten Uberiin tai Lyftiin, kyydinjakoturva suojaa sinua ja autoasi. Vaikka kyydinjakoyritykset voivat tarjota joitakin vakuutuksia kuljettajille, jotka käyttävät heidän alustojaan, kattavuuttasi voidaan rajoittaa odotellessasi kuljettajan löytämistä tai kun autossasi on matkustaja. Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat kyytivakuutuksia, jotka voidaan lisätä omaan ajoneuvopolitiikkaasi kattavuuspuutteiden korjaamiseksi.

Ennen kuin ajat kyytijakopalveluun, pyydä tarjous kyytiosakkeiden kattavuudesta. Jos haluat ajaa Uberin, Lyftin tai minkä tahansa muun kyydinjakoalustan kautta, vakuutusyhtiöt tekevät kyytivakuutuksen hankkimisesta helppoa. Lisää vain kyydinosakevakuutus henkilökohtaiseen ajoneuvopolitiikkaasi varmistaaksesi, että saat takuun heti, kun aloitat työskentelyn. Jos onnettomuus tapahtuu odottaessasi kyytiä, kyydinjakoturvasi voi suojata sinua, jos olet vastuussa vammoista tai vahingoista, sekä maksaa oman vaurioituneen autosi korjaamisesta tai vaihtamisesta.

Vaaditaanko kyytivakuutus?

Osavaltion laki vaatii usein kyytijalkakauppiaita tarjoamaan vakuutusturvaa kuljettajilleen. Koska yhteiskiinteistöyhtiösi vakuutus ei kuitenkaan välttämättä kata sinua odottaessasi asiakasta, useimmat vakuutusyhtiöt vaativat, että lisäät kyytivakuutuksen henkilökohtaiseen ajoneuvovakuutuksiin, jos ajat Uberin, Lyftin tai minkä tahansa muun kyytipalvelupalvelun kautta. Voit laajentaa suojatasi pidemmälle kuin mitä kyytiyhtiösi vakuutus tarjoaa ostamalla kyydinjakoturvan.

Entä jos en ilmoita vakuutusyhtiölleni kyydissä ajamisestani?

Kilpajuoksutoimintaan osallistuminen altistaa sinut mahdollisille vastuille, joita henkilökohtainen autovakuutuksesi ei välttämättä kata, joten vakuutuksenantaja voi peruuttaa tai kieltäytyä uusimasta vakuutusturvaasi, jos hän huomaa, että ajat kyytipalveluun, mutta et ole ilmoittanut heille. Ennen kuin aloitat kyydinjaon, tarkista aina autovakuutusyhtiöltäsi, ettet riko vakuutusesi ehtoja ja lisää kyytiosuuden kattavuus.

Tärkeää: Jotkin vakuutusyhtiöt eivät välttämättä tarjoa kyydinjakoturvaa tai vain tietyissä osavaltioissa. Jos omasi ei, voit joko vaihtaa yritykseen, joka tekee niin, tai harkita kaupallisen autoturvan ostamista. Itse asiassa tietyt osavaltiot ja kyydinjakopalvelut voivat velvoittaa sinut hankkimaan sen sijaan kaupallista kattavuutta. Kaupallinen vakuutus on yleensä kalliimpi, mutta joissain tapauksissa se on ainoa vaihtoehto saada kyytijakovakuutus.

Miten matkajakovakuutus hankitaan?

Normaalin ajon aikana Uberin tai Lyftin kaltaisella alustalla kattavuutesi voivat vaihdella seuraavasti:

Kun et ole verkossa Tänä aikana kaikki Uberin tai Lyftin tarjoamat vakuutukset ovat mitättömiä. Sen sijaan voimassa on henkilökohtainen ajoneuvovakuutus, joka sisältää valitsemasi vakuutusturvan.

Kun odotat kyytiä: Kyytiliiketoiminta voi tarjota vakuutuksen, joka kattaa henkilö- ja omaisuusvahingot. Muista kysyä kyytipalveluiden tarjoajalta, kuinka olet suojattu. Tyypillinen kyydinjakovakuutus sisältää:

Kokonais- ja törmäysvakuutukset ovat saman omavastuun alaisia kuin omat vakuutuksesi.

Vakuutamaton/alivakuutettu autoilijan suoja: Vakuuttamattoman/alivakuutetun autoilijan suojan tyypit ja rajoitukset ovat tyypillisesti samat kuin oman vakuutuksenne, paitsi että vakuutus myönnetään yksinomaan kuljettajalle tänä aikana.

Lisävakuutukset: Jos sinulla on ne vakuutuksessasi, saatat saada tiepalvelua, vuokra-auton korvausta ja muita etuja.

Kun hyväksyt pyynnön: Vakuutuksen rajoihin saakka kyytipalveluyritys voi tarjota jonkin vakuutuksen, joka kattaa vastuun fyysisistä vammoista ja omaisuusvahingoista. Se voi sisältää myös ehdollisen korvauksen autosi fyysisten vaurioiden varalta ja henkilövahinkoturvan vakuuttamattomille/alivakuutetuille autoilijoille. Matkanjaon kattavuus voi sisältää myös:

Tieapu, vuokra-auton korvaus ja muut korvaukset voivat myös olla voimassa tänä aikana, jos ne sisältyvät vakuutukseesi.

Omavastuukorvaus: Vakuutusyhtiöstäsi riippuen sinulle voidaan maksaa vakuutusyhtiösi omavastuun ja kyytiliiketoiminnan omavastuun erotus.

Entä jos aiheutan onnettomuuden ja asiakkaani loukkaantuu?

Kaikki kyydinjakoyhtiön vakuutusten tarjoamat vastuusuojat voivat kattaa matkustajillesi aiheutuneet vahingot vakuutuksen vastuurajoituksiin asti.

Entä jos haluan jakaa kyydin yritysajoneuvollani?

Kaupallinen autovakuutus, joka tunnetaan usein nimellä väritysvakuutus, vaaditaan yleensä, jos käytät taksia, limusiinia tai muuta ajoneuvoa, jota yritys käyttää matkustajien kuljettamiseen maksua vastaan.

Paljonko kyytivakuutus maksaa?

Vaikka se on edullista, kyydinjakoturvan lisääminen henkilökohtaiseen ajoneuvovakuutukseen nostaa vakuutuksen kustannuksia. Korotuksen määrä vaihtelee useiden kriteerien mukaan, mukaan lukien ajoneuvosi, osavaltiosi ja ajohistoriasi.