Riikinkukon ankerias (Macrognathus siamensis) (raidallinen ankerias, siamilainen ankerias)

Kuinka saimme ankeriaisemme takaisin

Kun saimme uuden 20 gallonan säiliömme vuoden 2010 alussa. Vein Piersin hakemaan uusia kaloja. Ensimmäinen kala, jonka Piers valitsi, oli riikinkukon ankerias. Okei, riikinkukon ankerias. En ollut kovin kiinnostunut ajatuksesta, että säiliössä olisi 12 tuuman ankerias. Mutta keskusteltuani Pet smartin ihmisten kanssa ajattelin kokeilla sitä.

Ankerias Lore

Tässä on yhteenveto siitä, mitä olen saanut selville ankeriaista:

Ankeriaat, tai pikemminkin piikiankeriaat, kuten riikinkukon ankerias on, eivät ole oikeita “ankeriaat”. Ne ovat kaloja, jotka muistuttavat vahvasti ankeriaan, mutta joista puuttuu muutama seikka, jotka tekisivät niistä ankeriaan, kuten luut, oikeat hampaat, ja niillä on liian monta todellista evää, kuten kalalla. Ja mielestäni oikeat ankeriaat ovat vain suolavettä. Nämä ankeriaat ovat tuoreita ja murtovesien ystäville.

Älä huoli niiden lisääntymisestä, jos saat useamman kuin yhden. Ensinnäkin on ilmeisesti erittäin vaikea erottaa urosta naaraan, ja toiseksi lukemani perusteella ei ole tiedossa tapauksia vankeudessa kasvatetuista aasialaisista/riininkukon ankeriaatista. Heidän tarvitsemansa olosuhteet ovat ilmeisesti liian hienovaraisia/vaikeita toistua vankeudessa. Ellei sinulla ehkä ole Aasian jokea.

Makean veden ankeriaiden tulisi jakaa akvaarionsa muiden samankokoisten tai suurempien kalojen kanssa. He eivät tule toimeen muiden ankerioiden kanssa. Kokonsa vuoksi ankeriaan tulisi olla pitkässä ja/tai suuressa akvaariossa. Akvaarion vähimmäiskoon tulee olla 29 gallonaa, mutta mieluiten 55 gallonaa tai enemmän. Hyvä peukalosääntö on yksi gallona vettä jokaista täysikasvuista kalaa kohti. Meille 10 tuuman ankerias vei puolet 20 gallonan säiliöstä. Ankeriaat pitävät akvaarion pohjalla olevasta hienosta sora- tai hiekkasubstraatista, koska ne kaivautuvat usein hiekkaan. He ovat luonteeltaan pääosin salaperäisiä kiven asukkaita. Varmista siis, että akvaariossasi on monia piilopaikkoja, kuten suuria kiviä, kivityötä jne.

Kasvit ja ankeriaat

Varoitus akvaariosi kasveista, joissa on ankeriaat: Koska ankeriaat piiloutuvat mielellään alustaan, aseta elävät kasvit nurkkiin tai käytä ruukkukasveja estämään juurien kitkeminen. Yleensä ankeriaisemme piti muutamasta tärkeästä paikasta, jotka hän kaivoi alustan alle ja yhden puukappaleen alle. Meillä on kaksi puukappaletta, joihin oli kasvatettu vesikasveja. Nämä toimivat melko hyvin, ja vaikka ne hieman siirtyvät, se ei häiritse kasveja puussa.

Nyt on sopimus ankeriaisemme kanssa. Ensinnäkin se selvisi lähes yhden (1) vuoden 20 gallonan säiliössämme. Ensimmäisenä kuukautena se piiloutui alustaan suuren osan ajasta vain nokkansa työntyen ulos. Joskus löydät sen puoliksi puoliksi. Joskus et löytänyt sitä suurimman osan päivästä, mutta se ilmestyi uudelleen muutaman tunnin kuluttua. Noin kahden tai kolmen kuukauden kuluttua se vaikutti melko mukavalta, ja sen saattoi saada uimassa ja usein tai löhöilyssä säiliön pohjalla. Yleensä se piiloutui, jos se näki sinun tulevan huoneeseen, mutta kun säiliön valo palaa yöllä ja huoneen valo sammui, voit katsella sen uivan noin läheltä.

Ruokinta

Tämän tyypin ruokkiminen oli hyvin, en KOSKAAN nähnyt sen syövän. Olen lukenut/kuullut, että ne ovat erittäin nirsoja, ja kokeilin kaikkea, mutta en koskaan nähnyt sen laittavan mitään suuhunsa. Kokeilin jäädytettyä verimatoa, pakastekatkarapuja, sirkat, haamukatkarapuja, etanoita, guppeja. Ja tietysti kaikenlaisia hiutaleita ja pellettejä. Ja kyllä, kokeilin verimatoa isolla kalkkunan harsintapisaralla saadakseni ruokaa suoraan siihen. Mutta silti, en koskaan nähnyt mitään menevän sen suuhun.

Mutta se eli tarpeeksi kauan ja näytti itse asiassa kasvavan ja lihoavan, joten se söi JOTAkin. Epäilen sitä neontetrassani, ehkä haamukatkarapussa, ehkä joissakin muissa kaloissa. Ja ehkä osa ruoasta. Epäilen myös, että se söi pienet etanat, jotka liftaavat kasveilla. Mutta en tiedä.

Oliko se onnellinen?

Ehkä se olisi ollut onnellisempaa isommassa tankissa, mutta se ei näyttänyt haittaavan. Mutta ei kovin kauan sitten, eräänä päivänä se kaivautui maahan, emmekä ole koskaan nähneet sitä sen jälkeen. Minulla on pitkä metallitanko, jolla liikutan tavaroita säiliössä. Muutaman viikon kuluttua otin sen ja huuhdoin sen varovasti alustan läpi nähdäkseni, oliko ankerias todella säiliössä. En löytänyt siitä jälkeäkään! Joten se joko kuoli ja liukeni ja on nyt osa substraatin likaa, tai se veti Nemon ja on siellä jossain uimassa vapaana. Mutta tuo toinen tapaus ei ole liian todennäköinen.

Joten lepää rauhassa pieni ankerias. Se oli kaunis pieni olento. Muistamme sinut aina!

Tee se uudestaan 20 gallonan tankissa?

Saisinko toisen? Pet smart ei näytä kantavan näitä enää. Ja en ole oikeastaan katsonut mistään muualta, koska luulen, ennen kuin päätän, että olemme valmiita siirtymään isompaan säiliöön, en usko, että kokeilisin ankeriasta uudelleen 20 gallonalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *