Siitä, mihin heidän pavut

Siitä mihin heidän pavut

Enemmän kaakaopapuja tulee Norsunluurannikolta kuin mistään muualta maailmassa. Maan pavut ovat arvostettuja niiden laadusta ja runsaudesta tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yli tonnia niitä lähetettiin Yhdysvaltoihin Philadelphian ja Brooklynin, kautta Port Import Export Reporting Servicen mukaan. Satamista pavut toimitetaan kaakaonjalostajille.

Suurimmat ovat Cocoa

Milwaukeessa Decaturin tytäryhtiö Archer Daniels Midlandin osavaltiossa Ill. Barry Callebaut, jonka pääkonttori on Zürichissä, Sveitsissä.

Minneapolisissa sijaitseva Cargill ja Nestle of Glendale, Kalifornia, sveitsiläisen ruokajättiläisen tytäryhtiö.

Mutta siihen mennessä kun pavut saapuvat prosessoreille, orjien poimimat ja vapaiden peltojen poimimat pavut ovat sekoittuneet yhteen.

varastot, laivat, kuorma-autot ja junavaunut. Kun ne saavuttavat kuluttajien Amerikassa tai Euroopassa, ilmaiset pavut ja orjapavut ovat niin perusteellisesti.

sekoitettu, että ei ole mitään keinoa tietää, mitkä suklaatuotteet maistuvat orjuudelle ja mitkä eivät. Kuitenkin jopa suklaanvalmistajat Association, amerikkalaisten suklaanvalmistajien kaupparyhmä, myöntää, että orjat keräävät kaakaota joillakin Norsunluurannikon tiloilla.

lastenrahaston in vuoden raportissa todettiin, että jotkut Norsunluurannikon maanviljelijät käyttävät orjuutettuja lapsia, monet heistäköyhimmät naapurimaat Mali, Burkina Faso, Benin ja Togo. Geneven, Sveitsissä toimivan International Laborin raportti
Organisaatio, joka julkaistiin.

kesäkuuta, havaitsi, että lapsikauppa on laajalle levinnyttä LänsiAfrikassa. Ulkoministeriön vuosi ihmisoikeudet Raportin mukaan noin vuotiasta lasta on myyty pakkotyöhön puuvilla-, kahvi- ja kaakaoviljelmillä Norsunluurannikon pohjoisosassa viime vuosina.

Aly Diabate ja muuta poikaa työskentelivät maan lounaisosassa hehtaarin maatilalla, joka oli Norsunluurannikon standardien mukaan erittäin suuri. Heidän päivänsä alkoi, kun aurinko nousi, mikä tähän aikaan vuodesta Norsunluurannikolla on muutama minuutti kello kuuden jälkeen. He lopettivat työnsä noin klo illalla, juuriennen yön tuloa, kun tulikärpäset alkoivat valaista samettista yötä kuin jouluvalot. He vaelsivat kotiin syömään poltettuja banaaneja.

Jos he olivat onnekkaita, he saivat jamssia, jotka oli maustettu suolavedellä “kastikkeella”.

Illallisen jälkeen pojat määrättiin jalkaan huoneeseen, jossa he nukkuivat puulaudoilla ilman patjoja. Ainoa ikkuna oli peitetty
kovettunutta mutaa lukuun ottamatta baseball kokoista reikää, josta pääsi sisään hieman ilmaa. “Kun menimme huoneeseen, kukaan ei saanut mennä ulos”, sanoi Mamadou.

Traore, laiha, hauras nuori, jolla on vakavat ruskeat silmät ja joka on nyt vuotias. “Le Gros antoi meille tölkkejä virtsaamaan. Hän lukitsi oven ja piti avainta.” “Emme itkeneet,emme huutaneet”, sanoi Aly (lausutaan AL-ee). “Luulimme, että meidät oli myyty, mutta emme olleet varmoja.”Pojat varmistivat eräänä päivänä, kun Le Gros käveli Mamadoun luo ja määräsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *