Suklaa

Jos haluat suklaata, mutta et halua riistää ihmisiä, Reilun kaupan suklaa on luultavasti paras vaihtoehto. “Reilu kauppa” oli reilusti keksitty termi äskettäin, ilmeisesti ristiriidassa niin kutsutun vapaakaupan kanssa.

Reilun kaupan järjestelmässä ostavat tuotteita, kuten kahvia ja kaakaopapuja, banaaneja, ja sokeri yleensä suostuvat maksamaan markkinoita korkeamman hinnan tuotteista. Ylimääräiset varat on tarkoitettu pientilojen ja osuuskuntien myyntiintuotteet voivat tehdä pysyviä parannuksia yhteisöissään suuntaamalla kouluihin, sairaaloihin ja muihin infrastruktuurin parannuksiin.

Tuotteiden ostajat, jotka ovat tyypillisesti yrityksiä, jotka aikovat tuoda ja myydä tuotteita jälleen toiseen maahan, voivat puolestaan Merkitse sitten tuotteet “Reilun kaupan sertifioiduiksi”, mikä antaa loppukuluttajalle tietää, ettei hän käytä salaista riistoa joitain köyhiä vastaan.kolmannen maailman maanviljelijä Ja siten teoriassa kaikki ovat onnellisia.

Se kuulostaa minusta hyvältä, ja kirjoittaessani en ole vielä kuullut väitteitä siitä, että Reilun kaupan järjestelmä olisi jotenkin korruptoitunut, valheellinen tai jokin muu adjektiivi, joka saattaa lieventää sen hyvyyttä. Tietysti Reilun kaupan viljelijälle maksettu korkeampi hinta siirtyy yleensä loppukuluttajalle, mutta se näyttää pieneltä hinta maksettava, todellakin tietää, ettet ole salaliitossa köyhyyden hyväksikäytössä. Reilun kaupan tuotteiden, mukaan lukien suklaan, markkinat ovat pieni mutta kasvava nopeasti, ja mielestäni meidän kaikkien pitäisi tehdä voitavamme tukeaksemme heitä.

There is apparently another slavery-free option for chocolate. online writing According to Caroline Tiger According to Salon magazine, the organic chocolate sold by companies is also ‘slave-free’ because the organic farms have their own independent monitoring system that checks labor practices.” It has also been noted that they do not grow cocoa beans so far organically in Cote d’Ivoire (Ivory Coast), where most of the chocolate slavery reports come from.

Lopulta Camillen mukaan

Littlejohn of Newman’s Own Organics, sertifioidun luomukaakaon rajoitettu tarjonta varmistaa, että luomukaakaon viljelijät saavat korkeamman hinnan. Niin,ilmeisesti myös luomu on kunnossa.

Olemme luoneet avuksesi luettelon yrityksistä, jotka myyvät Reilun kaupan suklaata, luomusuklaa tai suklaata, jonka uskotaan muuten olevan orjuutta.

Vapaa Luettelo ei ole mitenkään kattava; siellä voi olla muita eettisesti valmistettuja suklaita, joista emme tiedä niitä on tuhansia suklaayhtiöitä, mutta yritämme lisätä muita yrityksiä kuullessamme niistä. Saatat myös huomata, että olemme sisällyttäneet joitain yrityksiä.

Esimerkiksi jotka käyttävät eettisesti tuotettua suklaata joissakin tuotteissa, mutta eivät toisissa. Emme tietenkään ole tyytyväisiä siihen, että he tekevät rahaa orjuudesta joidenkin tuotteidensa kanssa, mutta käytännössä näyttää järkevältä kannustaa heidän eettisempiä tuotteitaan ostamalla niitä. Ehkä jonain päivänä – varsinkin jos niitä pommitetaan tarpeeksi vihaisilla kirjeillä – ne menevät kaiken kaikkiaan hyvin.

Lopuksi, olet saattanut huomata yllä olevissa väitteissä paljon tarkenteita, tarkenteita “ilmeisesti”, “todennäköisesti” ja “teoriassa”. Miksi? No suoraan sanottuna Olen kyyninen. Olisi vaikea olla olematta, tietäen, mitä teen yrityksille, hallituksille ja ihmisille yleensä.

Ja niin, seuraava opas ei pidä ottaa idioottivarmana takuuna siitä, että listatut yritykset eivät harjoita jotain hämärää itse asiassa tiedämme, että jotkut niistä ovat ks.edellä), tai ei tule olemaan tulevaisuudessa. Mutta yhdessä oman hyvän harkintakykysi ja valppautesi kanssa sen pitäisi toimia kätevänä oppaana orjuuden ostamiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *