Tallenna henkilöllisyytesi

Identiteettivarkaudet ovat yksi nopeimmin kasvavista rikoksista Amerikassa nykyään, ja Internet voi tehdä joidenkin rikollisten entistä helpommaksi ottaa hyvä maineesi ja vetää sen läpi mudan. Identiteettivarkaudessa rikolliset varastavat henkilökohtaisia ??tietojasi, kuten luottokorttinumeroita, sosiaaliturvatunnuksia ja muita tietoja, yleensä ostaakseen asioita luotolla tai tyhjentääkseen pankkitilejäsi.

Koska taloudellinen vastuusi luottokorteillasi voi olla rajoitettu 50–500 dollariin, voi kestää vuosia, ennen kuin voit siivota verkkoidentiteettivarkaiden jättämän sotkun. Kuten minkä tahansa rikollisuuden kohdalla, ehkäisy voi vain saada mahdolliset identiteettivarkaat jättämään sinut rauhaan ja siirtymään helpompaan kohteeseen. Seuraavat vinkit voivat auttaa sinua välttämään henkilöllisyytesi varastamisen.

  1. Älä koskaan anna henkilötunnustasi verkossa tai muuten. Mikään yritys, josta ostat tavaroita, ei tarvitse sosiaaliturvatunnustasi. Jos harjoitat liiketoimintaa verkossa, hanki liittovaltion verotunnus, jota voit käyttää sosiaaliturvatunnuksesi sijaan. Kun rikollisilla on sosiaaliturvatunnuksesi sekä syntymäaikasi ja osoitteesi, heillä on käytännössä kaikki mitä he tarvitsevat aloittaakseen tuhon elämässäsi.
  2. Käytä hyvää virustorjuntaohjelmaa. Yksi tapa, jolla rikolliset saavat luottokorttisi numerot, salasanat ja muut arkaluontoiset tiedot, ovat “Troijan hevonen” -virukset, jotka kirjaavat näppäinpainallukset ja välittävät tietoja pahantekijöille. “Bad Trans” -virus, joka on aiheuttanut niin paljon tuhoa, on juuri sellainen virus.
  3. Käytä aina “suojattua” palvelinta siirtäessäsi luottokorttitietoja verkossa ja tiedä jotain yrityksestä ennen tietojen luovuttamista. Voit tuntea olosi melko varmaksi, että käytät suojattua palvelinta, jos verkkoselaimen alareunassa olevaan tilapalkkiin tulee pieni lukko.
  4. Suosittu uusi tapa maksaa tavaroista ja palveluista verkossa on “käyttää shekkitiliäsi aivan kuten luottokorttia”. Ole erittäin varovainen maksaessasi tällä tavalla verkon kautta. Antamalla yritykselle sekkitilinumerosi annat pois suuren osan pankkitilisi tyhjentämiseen tarvittavista tiedoista!
  5. Älä koskaan anna tietoja, kuten syntymäpäiväsi, siviilisäätymäsi, koulutustasosi tai muita henkilökohtaisia ??tietojasi. Näiden lisätietojen ansiosta rikollisten on erittäin helppoa saada itsensä näyttämään laillisilta esiintyessään sinuna. Verkkosivustojen tulisi viime kädessä vaatia vain nimesi, sähköpostiosoitteesi ja laskutustietosi ostoa varten. Vältä sivustoja, jotka vaativat enemmän tietoa.

Nämä rikolliset saalistavat ihmisten tietämättömyyttä, ja voit yleensä voittaa heidät yksinkertaisesti tekemällä heille liian vaikeaa saada tietojasi. Jos huomaat itsesi uhriksi, ota välittömästi yhteyttä poliisiin ja hae lakiapua. Älä odota, koska tunnet itsesi nolostuneeksi tai “tyhmäksi” tapahtuneesta. Odottaminen vain antaa polun kylmentyä ja rajoittaa sitä, kuinka paljon lainvalvontaviranomaiset voivat tehdä auttaakseen sinua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *