Testosteronitasot – tiedä se paremmin

Normaali testosteronitaso voidaan päättää henkilön iän perusteella. Keskimääräinen taso vaihtelee pääasiassa teini-iän ja keski-iän välillä ja voi olla vanhempi ikään. Miehillä kivekset tuottavat testosteronia. Hyvin pieninä määrinä jopa naisten munasarjat tuottavat testosteronia. Tämä hormoni on vastuussa monista tekijöistä, kuten terveydestä, kehityksestä ja kasvusta. Hormonit, kuten estrogeeni naisilla ja testosteroni miehillä, vähenevät iän myötä. Nämä ovat kaksi päähormonia, jotka altistuvat korkeammille testosteronipitoisuuksille ja jotka ovat vastuussa hedelmällisyydestä, toiminnasta, libidosta ja seksuaalisesta kiinnostuksesta.

Testosteroni miehillä ja naisilla: kattava tietotaito

  • Iän mukana on monia muita tekijöitä, jotka määräävät miesten testosteronitasoa. Jotkut niistä ovat ympäristö, elämäntapa, liikunta ja ruokavalio. Jopa iän sisällä nämä voivat vaihdella edellä mainittujen tekijöiden perusteella. Testosteronitasot kohoavat teini-iässä, ja ne voivat alkaa laskea, kun henkilö tulee varhain aikuisikään.
  • Kunnes mies saavuttaa 30 tai 40, nämä tasot ovat lähes staattisia, jos sairaus ei häiritse mitään. Joka vuosi sen sanotaan laskevan prosentin normaalitilassa. Mutta lasku voi alkaa missä iässä tahansa, ja sitä on todella vaikea määrittää.
  • Kuten naisten munasarjat alkavat vähentää estrogeenin tuotantoa, jopa kivekset vähentävät testosteronin tuotantoa. Tätä kutsutaan myös miesten vaihdevuodeksi.

Alhaisen testosteronin oireet:

Miehet voivat kokea monia oireita, kun heidän testosteronitasonsa alkaa laskea. Myös korkeammille testosteronipitoisuuksille altistumisesta voi aiheutua sivuvaikutuksia. Jotkut niistä ovat,

He kokevat monia muutoksia tunteissaan. Jotkut ihmiset voivat myös kokea muutoksia itseluottamuksessa, itsevarmuudessa ja motivaatiossa.

  • Joidenkin ihmisten on todella vaikea keskittyä ja keskittyä.
  • Suurin osa ihmisistä kokee masennuksen.
  • Kehon rasvapitoisuus voi lisääntyä ja monia muita fyysisiä muutoksia voi tapahtua. Jotkut saattavat kokea lihasmassan vähenemistä. Harvat ihmiset kokevat myös voimakasta hiustenlähtöä tai jopa miestyyppistä kaljuuntumista. Joillakin miehillä on myös vartalon hiustenlähtöä.
  • Väsymys lisääntyy tai energiataso voi tuntua alentuneelta.
  • Alhainen testosteronitaso aiheuttaa myös muutoksia pääasiassa unirytmiin.
  • Seksuaalisessa halussa tai libidossa tulee muutoksia. Kun henkilö kärsii alhaisesta T-arvosta, hän voi kokea spontaania erektiota. Lapsettomuus on yksi matalan T:n seuraus, koska siittiöiden tuotanto vähenee.

Jos he kokevat näitä oireita, heidän testosteronitasonsa tulisi määrittää. Taso määritetään yksinkertaisella verikokeella. Miesten testosteronitaso vaihtelee useiden tekijöiden perusteella. Iän myötä myös vian esiintyminen voi olla syynä alhaiseen T-arvoon. Vaikka ihmisellä on alhainen T-taso, lääkärit eivät kaikissa tapauksissa suosittele hoitoa. Se riippuu heidän kokemistaan oireista ja monista muista tekijöistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *