Toimiiko valtion asuntolainojen jälleenrahoitusohjelma?

Ensimmäisten ilmoitusten joukossa oli ohjelma nimeltä Make Home Affordable, joka oli asuntolainamuutossuunnitelma Federal Housing Administrationin kautta. Lainan edut järjestetään uudelleen kaikille Federal Housing Administrationin ja lainanhakijan lainanantajan välillä. Kuitenkin käteisennakko, joka nostettiin valtiovarainministeriöstä tätä suunnitelmaa varten, on saattanut olla käytetty väärin.

Lainan muutos
Jokaisen, joka haluaa kodin jälleenrahoituksen, on haettava sitä Make Home Affordable -ohjelman avulla. Jos hakemus hyväksytään, hallitus laatii yhteistyössä hakijan lainanantajan kanssa muutaman kuukauden koeohjelman. Kokeilussa selvitetään, pystyykö henkilö muutoksella täyttämään kaikki maksuvelvoitteet. Jälleenrahoitus voi tapahtua vain, jos väliaikainen jälleenrahoitus toimii. Vaikuttaa helpolta ohjelmalta. Monet ihmettelevät, pitäisikö ohjelman muuttua pysyväksi tai muutokset eivät toimi.

Puolet ei edes toimi
Wall Street Journalin mukaan alle 50 prosenttia muutosten toimivuudesta. Vain 434 716 muutosta on tehty tähän mennessä. Tämä käy ilmi elokuussa tehdyn Home Affordable Modification Program (HAMP) -ohjelman auditoinnista. Monia koemuutoksia peruttiin. Tämä oli noin 616 839 koetta. Se on paljon nopeaa rahaa hukkaan. Jokainen hakeva joutuu riskiin. HAMP-osallistujien keskimääräinen velan suhde tuloihin on 63,5 prosenttia. Yleensä huonot luottolainat koteihin ovat niitä, joiden velkasuhde tuloihin on 41 prosenttia tai pienempi, mikä on kuinka paljon tarvitaan FHA-asuntolainaan.

Liikaa ärsykettä
Suunnitelmalla oli yksi tavoite. Tavoitteena oli lopettaa sulkeminen. Noin 40 prosenttia hakijoista ei voi tehdä mitään eikä heillä ole muutosta. Ehkä tämä tarkoittaa, että yksityisten markkinoiden pitäisi ottaa ohjelma sellaisena kuin se on leikattu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *