Kuntosali

Vinkkejä Harjoitusvälineiden Valintaan

Muutama vapaa paino voi olla hyvä alku, jos alustava tavoitteesi on kiinteyttää ja kasvattaa lihasmassaa. Laadukas tanko leuan- ja leuanvetoon olisi hyvä lisä perussarjaan. Lattiaharjoitusten ja alkeispainonnostojen väliin yhdistettynä leuannostoihin tai -vedoin voit suunnitella monipuolisen harjoittelun.

On kuitenkin aina hyvä idea tehdä pidemmän aikavälin suunnitelma. Osta laadukkaampia jo tänään, laitteita, jotka kestävät ja jotka ovat osa rutiiniasi useita vuosia. Jos harkitset esimerkiksi kuntopyörää pyöräilemään hienoa kardiotreeniä varten, hanki jotain vankkaa ja luotettavaa. Haluat pyörän olevan hyvässä vähintään viisi vuotta.

Varmista, että otat huomioon, kuinka paljon tilaa sinulla on ja kuinka paljon sinulla on todennäköisesti lähivuosina. Pyörää varten tarvitset vain noin 10 neliöjalkaa, mutta juoksumatto vaatii 30 neliöjalkaa. Monen aseman painokone voi kestää jopa 100 neliöjalkaa tai enemmänkin suunnittelusta riippuen.

Jos olet vasta aloittamassa, testaa erilaisia laitteita eri valmistajilta useissa myyntipisteissä. Useat yritykset valmistavat laadukkaita varusteita, mutta jokainen ihminen on yksilö. Tämä tarkoittaa, että kone, joka toimii hyvin yhdelle henkilölle, voi olla sopimaton toiselle.

Hanki varusteita, jotka ovat säädettävissä kehosi koon ja tyypin mukaan. Se auttaa myös, kun jaat laitteet kumppanin kanssa. Varmista, että kireyden, pituuden, painon jne. säädöt kulkevat laajalla alueella. Kun rakennat voimaa ja kestävyyttä, tarvitset laitteita, jotka jatkuvasti testaavat sinua kehittyessäsi.

Varmista, että sinä ja kaikki, jotka jakavat sen, voitte käyttää laitetta turvallisesti. Moniasemapainokoneissa on turvaominaisuudet, jotka vaihtelevat tyylin ja tehokkuuden suhteen. Valitse itsellesi sopiva laite, älä myyjä. Joidenkin neuvonantajien mukaan “ei kipua, ei voittoa” voi tarkoittaa “sinun pitäisi tuntea kipua”. Jonkinlainen lievä epämukavuus seuraavana päivänä on normaalia. Mutta jos varusteiden käyttäminen satuttaa sinua, joko teet jotain väärin – ja sinun pitäisi saada opastusta oikeaan tekniikkaan – tai varusteet eivät ole oikeat sinulle. Sinun pitäisi tuntea olosi mukavaksi käyttää sitä.

Esimerkiksi kävelykoneissa tulisi olla pituuteesi sopivat kiskot. Niissä pitäisi myös olla rullat ja asetukset, joita voit käyttää oikein liikkeessä. Painokoneissa tulee olla tuoli ja ohjaustangot, joihin voit istua ja tarttua ilman rasitusta ja jotka eivät aiheuta selkä- tai niskakipuja. Tee ostoksia, kysy paljon kysymyksiä ja älä osta ennen kuin olet varma, että olet löytänyt jotain, joka kestää ja sopii ainutlaatuiseen tyyliisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *